Cognac Tiramisu

de cismaru_nicoleta in Dulciuri, 23 Feb 2011 | 7528 vizualizari

 

Cum nu am gasit (bineinteles!!!) vin de Marsala m-am gandit sa pun ceva coniac.. ...avand in vedere ca maine este Dragobetele,zi de sarbatoare ne permitem sa ne ametim de iubire,de coniac sau de amandoaua,de ce nu....
PS:maine revin cu sectiunea,acum e inca la rece...

 

INGREDIENTE

  • 600 gr piscoturi
  • 250 ml cafea expresso
  • 250 gr zahar praf
  • 500 gr mascarpone
  • 50 ml coniac
  • 5 oua
  • cacao pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cognac Tiramisu:

Asta e a 5 oara cand fac Tiramisu dupa multe retete si e prima data cand imi reuseste crema:

galbenusurile se bat cu zaharul praf pana se dubleaza compozitia si se incheaga bine

se adauga crema mascarpone si se bate incontinuu cu mixerul la viteza mica

apoi se adauga coniacul se incorporeaza bine apoi si albusurile batute spuma(de preferinta cu o lg de lemn,nu se vor inmuia.)

Amestecam cu mixerul la viteza constanta pana obtinem o crema consistenta si o punem la congelator pret de 10 minute.

In aceste zece minute eu am pus cafeaua la facut si am amestecat cu o lingurita de zahar.

Iar restul banuiesc ca se stie:

Primul blat piscoturi inmuiate(2 secunde eu am lasat)in cafea al doliea crema...iar ultimul sa fie de crema peste care cernem cacao.

Eu am uns si marginile cu crema,ca tot a ramas 3-4 lg in plus..

 

RETETA IN IMAGINI

Cognac Tiramisu-0
Cognac Tiramisu-1
Cognac Tiramisu-2
Cognac Tiramisu-3
Cognac Tiramisu-4
Cognac Tiramisu-5

COMENTARII (48)

cismaru_nicoleta 1

26.02.2011, 21:43

Mirela

ionela2682 1

17.05.2011, 16:02

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 20:35

gustosssssss

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04