Colac cu cascaval si cartofi

de nadina73 in Piine, 5 Ian 2011 | 2531 vizualizari

 

foarte moale si pufos

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg faina alba
  • 60 g drojdie proaspata
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de sare
  • 400 ml lapte
  • 1 cana piure de cartofi (cana de 400)
  • 200 g cascaval ras
  • 100 ulei de masline
  • 2 oua
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu cascaval si cartofi:

Se incalzeste putin laptele ,se dizolva drojdia .

Se pregateste piureu de cartofi: se curata 3-4 cartofi, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa, se zdrobesc si se amesteca cu lapte, putina sare, 2 linguri de unt si cascavalul ras. Acest piure de cartofi  se pune in masina de paine cu celelalte ingrediente.

Se pun in masina de paine faina, laptele, drojdia dizolvata, zaharul, ouale, sarea, uleiul (de masline e mult mai bun) si pireul de cartofi. Se lasa la programul de framantat +dospit.

Dupa ce aluatul a dopit se scoate si se imparte in 3 parti egale (cat de cat). Se impleteste in 3, se pune colacul obtinut intr-o tava (de preferat intr-o tava sau un vas cu pereti mai inalti)se lasa la cresut in tava 15-20 minute dupa care se unge cu ulei de masline si se pune la cuptor pentru 35-40 minute la 170 grade.

In mijloc la colac se pune un paharel de tuica mic cu apa pt a ramane cu gaura (nu radeti.....hihi)

Este un colac grozav de bun  moale si pufos


 


 


 

 

RETETA IN IMAGINI

Colac cu cascaval si cartofi-0
Colac cu cascaval si cartofi-1
Colac cu cascaval si cartofi-2
Colac cu cascaval si cartofi-3
Colac cu cascaval si cartofi-4

COMENTARII (21)

ela

ela 1

07.01.2011, 18:32

ce frumos este

elena1988

elena1988 1

11.02.2011, 16:27

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

07.01.2014, 09:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!