Compot de zarzare

de adasev12 in Sirop / Compot, 7 Iul 2013 | 6257 vizualizari

 

am atatea zarzare,ca nu reusesc sa le adun...ieri am pus si niste compoturi, mai exact 21 borcane de 800 ml...o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • cca 5 kg zarzare
  • 3 X 21 linguri mari de zahar
  • apa
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de zarzare:

Se aleg frucele mai sanatoase si mai tari.

Se spala bine si se lasa la scurs.

Borcanele se spala foarte bine si se zvanta bine.

Se pun fructele asa intregi in borcane, lasandu-se cam un deget loc gol,sa poata fierbe .

Se pune la fiecare borcan 3 lg bune de zahar, apoi se pune apa,cat sa acopere bine fructele.Se pun capacele bine, se agita putin borcanele sa se dizolve zaharul de pe fund, apoi se pun intr-un vas mare toate borcanele,in care se vor lasa la dunst, cam o ora din momentul inceperii procesului de fierbere, cu apa cam 3/4 din marimea borcanelor.

Se iau apoi de pe foc, se lasa sa se raceasca in vasul respectiv pana a doua zi, se scot borcanele si se sterg apoi se depoziteaza la loc racoros, de preferat beci.

 

TIPS-URI

1

se pot adauga compotului niste cuisoare pt o aroma deosebita

2

daca scoateti borcanele din apa inca fierbinti,acoperiti-le in paturi pana se racesc de tot

RETETA IN IMAGINI

Compot de zarzare-0
Compot de zarzare-1
Compot de zarzare-2
Compot de zarzare-3

COMENTARII (11)

Sim0na

Sim0na 1

08.07.2013, 13:13

Interesanta si reteta asta

adasev12

adasev12 1

08.07.2013, 14:38

am pt toata lumea....

adasev12

adasev12 1

08.07.2013, 14:39

ancuta_25...ai nostri sunt mari de tot...asa mici nu am , ca avem destui si socrul meu ia taiat pe ceilalti....sorry....dar tu unde stai?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!