Compot din piersici rosii de gradina

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 2 Oct 2021 | 1793 vizualizari

 

Toamna se  numara si piersicile, printre multe alte bunatati. Asadar si prin urmare a venit si randul piersicilor sa fie numarate si asezate frumos in borcane, fie ele sub forma de compot gem, nectar, dulceata si cate si mai cate.

 

INGREDIENTE

  • piersici rosii de gradina
  • zahar- 1 lingura la fiecare borcan de 800 g
  • apa
  • borcane de 800 g
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot din piersici rosii de gradina:

Mai intai am cules piersicile, le-am spalat apoi le-am curatat de coaja. Am spalat bine borcanele, apoi am umplut borcanele cu felii de piersici, peste care am pus o lingura de zahar, am umplut cu apa si am capacit bine borcanele. Intr-o cratita incapatoare am asezat lavete, am asezat borcanele, am asezat cratita pe foc, am umplut cu apa cratita pana aproape de capacele borcanelor, am aprins focul si am lasat sa fiarba cca 45 min din momentru in care  a inceput sa dea in clocot apa din cratita. Dupa 45 min am stins focul si am lasat sa se raceasca borcanele, apoi le-am depozitat in beci. Am obtinut 11 borcane de 800 g, piersicile cele mai frumoase le-am oprit sa le pot savura in stare naturala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot din piersici rosii de gradina" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Compot de gutui pentru iarna