Concurs Bucatarasul copiilor: FORME NISIP CU...LAPTE CU GRIS

de danygospodina in Dulciuri, 24 Mai 2009 | 3047 vizualizari

 

Vă e dor de mare? Cu aceasta reteta, orice copilas va deveni...bucataras.

 

INGREDIENTE

  • 1l lapte
  • 100 grame griş
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri unt
  • Coajă rasă ¼ lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Concurs Bucatarasul copiilor: FORME NISIP CU...LAPTE CU GRIS:

Se pune laptele la fiert, se adaugă zahărul, iar când clocoteşte, se toarnă în ploaie grişul,se dă focul la mic, amestecînd continuu pentru a nu se crea cocoloase. Se lasă pe foc 15 minute. La sfârşit, se adaugă in compoziţie untul si coaja de lamaie.Trebuie sa va iasa o compozitie mai consistenta (va vor spune copilasii, ei stiu de la nisip si apa). Formele de nisip se spală bine, se şterg şi se ung cu unt. Noi am avut ratusca, calut de mare, crabi, peste, steluta, broasca testoasa. Cu o lingura se umplu formele cu laptele cu gris si se nivelează.Se lasă compoziţia să se aşeze în forme şi apoi se răstoarnă, cu grijă, pe farfurie. Se poate orna, după preferinţă, cu ciocolată, bomboane, jeleuri, fructe.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Concurs Bucatarasul copiilor:  FORME NISIP CU...LAPTE CU GRIS 3589
retete culinare - Concurs Bucatarasul copiilor:  FORME NISIP CU...LAPTE CU GRIS 3590
retete culinare - Concurs Bucatarasul copiilor:  FORME NISIP CU...LAPTE CU GRIS 3591

COMENTARII (12)

Michelle 1

25.10.2009, 08:46

super!

jolygina 1

14.06.2010, 01:06

foarte frumos ,eu fac asa orzu la garnitura
si la multi ani

elena1988 1

04.03.2011, 18:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29