Conopida gratinata

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 22 Oct 2017 | 6263 vizualizari

 

Un alt mod de a prepara conopida, o legumă care are multe calități și care arată atât de frumos, în stare naturală. Gratinată, conopida este nu numai gustoasă și hrănitoare, dar și foarte aspectuoasă.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de conopidă proaspătă
  • 2-3 linguri de smântână grasă
  • 2 ouă
  • 2 linguri de pesmet
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • unt pentru uns tava
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Conopida se spală, se scurge de apă și se desface în buchețele.

Se unge cu unt tava în care se va face conopida gratinată și se presară uniform o lingură de pesmet.

Se așează în tavă buchețelele de conopidă și se presară, de asemenea. peste ele încă o lingură de pesmet.

Se bat bine ouăle, se adaugă smântâna, sarea, piperul, se amestecă până se uniformizează, iar sosul format se toarnă in tavă, peste buchețelele de conopidă, având grijă să fie acoperită toată suprafața.

Deasupra se rade cașcaval, prin răzătoarea mare și apoi se dă tava la cuptor la foc mediu, pentru 15-20 de minute.

Când cașcavalul este rumenit, se scoate tava din cuptor, se porționează și poate fi deja servit.

TIPS-URI

1

Pesmetul se folosește pentru a absorbi umezeala în exces a conopidei.

2

În loc de smântână, se poate folosi un iaurt gras, dar va da un gust acru preparatului, ceea ce s-ar putea să deranjeze.

3

Aveți grijă ca sosul să cuprindă toate buchețelele de conopidă, pentru că în el se vor găti.

4

Nu țineți tava în cuptor mai mult decât trebuie, pentru că se poate usca preparatul. Lăsați conopida în cuptor numai până se rumenește frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

23.10.2017, 20:35

Mulțumesc frumos, Cristinuța, pentru apreciere!

anca_rm 1

24.10.2017, 09:09

ador conopida gatita in orice fel , o mancarica delicioasa ne-ai adus

RODIMUR 1

24.10.2017, 09:37

Mulțumesc frumos, Anca! Mă bucur că am gătit pe placul tău...!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu spanac