Cornulete alla mami meu

de Sidy in Prajituri, 23 Mar 2011 | 25262 vizualizari

 

Dupa cum spune si reteta...este o reteta mai veche de la mama mea, cu niste cornulete ce ti se topesc in gura....
Pot fi umplute cu nuca, gem , rahat sau ce preferati voi....

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina Rama( unt)
  • untura cat o nuca
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 15o ml lapte
  • 750 g faina
  • 4 linguri smantana
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g rahat
  • gem de consistenta mai tare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete alla mami meu:

Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore bune se freaca bine cu zaharul, se adauga toate ouale, zaharul vanilat, praful de copt stins cu putin lapte si smanatana. Adaugam treptat faina si laptele. Framanatam putin si lasam sa se odihneasca 15 minute, la cald, apoi facem 20 de cocuti.

Intindem pe rand fiecare cocut cu sucitorul si cu ajutorul unui cutit sau pinten , taiem aluatul in 8 parti egale. Umplem fiecare cornulet cu feliute de rahat sau cu putin gem, apoi rulam toate cornuletele. Lasam cuptorul la incalzit 10 minute la 180 grade , introducem tava cu cornulete pentru 20-25 minute sa se coaca. Lasam cornuletele sa se raceasca pe tava.

Le asezam apoi pe o farfurie si le presaram cu zahar praf. Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete alla mami meu-0
Cornulete alla mami meu-1
Cornulete alla mami meu-2
Cornulete alla mami meu-3
Cornulete alla mami meu-4
Cornulete alla mami meu-5
Cornulete alla mami meu-6
Cornulete alla mami meu-7
Cornulete alla mami meu-8

COMENTARII (20)

diaconta

diaconta 1

23.03.2011, 22:33

faina reteta de la mami tau

lilik

lilik 1

23.03.2011, 22:59

ce bunee

adry88

adry88 1

02.06.2011, 16:51

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01