Cornulete cu rahat

de Aletta in Dulciuri, 9 Aug 2015 | 990 vizualizari

 

Cornulete delicioase cu rahat

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • 500 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita rasa de sare
  • rahat 250 g
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Cele 3 galbenusuri se freaca ca la maioneza cu 100 ml ulei si laptele cu 3 linguri de zahar si drojdia se pun la crescut cca 15 minute pana fermenteaza.

Dupa ce a crescut, o turnam peste "maioneza" coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilinat.praful de copt,1 lingurita rasa de sare si faina.

Se face un aluat si se lasa la crescut 30 minute apoi se intinde o foaie, se taie in patru si se fac cornulete umplute cu rahat.

Se baga la cuptor 30 minute pana se rumenesc.

 

TIPS-URI

1

se pudreaza cu zahar vanilinat.

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu rahat-0
Cornulete cu rahat-1
Cornulete cu rahat-2
Cornulete cu rahat-3
Cornulete cu rahat-4

COMENTARII (16)

Aletta 1

12.08.2015, 09:08

Rux 1

12.08.2015, 20:14

Chiar delicioase!

Aletta 1

13.08.2015, 08:26

Multumesc Rux

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04