Cornulete pufoase cu gem

de papabundetot in Prajituri, 14 Sep 2013 | 10095 vizualizari

 

Pentru ca nu am mai facut de foarte multa vreme cornulete,am decis sa fac acum,vremea de afara m-a ajutat fiind ceva mai racoare,asa ca un inceput hotarat de toamna,mi-a fost mult mai usor sa stau intr-o bucatarie incalzita datorita caldurii cuptorului decat in zilele de vara care au trecut deja :) .Bunica si matusa mea faceau mereu cand eram copil cornulete cu tot felul de bunatati si m-am gandit sa le urmez exemplul astazi si sa revin la bucuriile copilariei. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr faina alba tip 650 + extra pentru framantat
  • 250 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 2 linguri generoase de miere (se poate si cu zahar)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 ou pentru uns cornuletele
  • gem de capsune pentru umplut
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete pufoase cu gem:

Intr-un castronel am pus drojdia uscata si am incalzit laptele usor,am tunat peste drojdie putin lapte,atat cat sa se amestece si sa se dizolve drojdia,am adaugat apoi o lingura de faina si am lasat maiaua la caldura pe aragaz (cuptorul fiind pornit) aproximativ 20 minute.

Dupa ce maiaua a crescut,intr-un castron mai mare am pus faina,mierea,untul,laptele ramas si am amestecat mai intai cu o lingura,mai apoi am trecut la framantatul cu mana,pana cand aluatul meu s-a amestecat bine si nu mai era lipicios,daca e nevoie mai adaugati faina sa nu fie lipicios,insa doar cate putina pentru ca aluatul trebuie sa ramana moale ca sa creasca frumos.Am acoperit apoi castronul cu o carpa umeda si l-am asezat pe aragaz,la dospit unde a si stat mai bine de o ora.

Dupa ce aluatul a crescut suficient,am intins pe masa de lucru putina faina,am pus aluatul pe care l-am mai framantat putin si apoi l-am intins cu sucitorul pe cat posibil intr-o forma rotunda din care am taiat apoi fasii asemanatoare feliilor de tort 

Pe fiecare astfel de felie am pus cate o lingura de gem de capsune in partea mai lata a ei si am rulat apoi spre capat obtinand astfel cornuletele pufoase la care visam 

Fiecare cornulet l-am uns cu ou batut,pentru a se rumeni frumos,le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos!

Pofta mare!

 

COMENTARII (21)

papabundetot

papabundetot 1

15.09.2013, 08:34

A fost se pare ziua cornuletelor,dar e mai bine ca asa au ajuns la toata lumea

Panacris

Panacris 1

15.09.2013, 09:23

diaconta

diaconta 1

16.09.2013, 15:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!