Strudel cu mere

de gugugh in Prajituri, 28 Oct 2010 | 2923 vizualizari

 

usor si buuuun

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj din comert, 
  • 5-6 mere,
  •  200 gr zahar (sau mai mult daca se doreste mai dulce),
  • 1 plic zahar vanilat ,
  • 1 lingurita scortisoara macinata,
  • 1-2 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Foietajul se scoate de la frigider si se lasa la temperatura camerei.

Intre timp curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici sau se pot da pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita pe foc mic cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Le lasam la calit vreo 20-25 minute, pana se inmoaie merele putin. La sfarsit adaugam pesmetul si amestecam bine.

Apoi trecem la asamblare: intindem foietajul si adaugam merele calite, se ruleaza sau se dau forma dorita. Se coc la cuptorul preincalzit la foc potrivit. Sunt gata cand sunt rumenite frumos.

Sunt delicioase!

 

TIPS-URI

1

cateva nuci usor rumenite dau un plus de savoare

2

si cateva stafide merg f bine

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Strudel cu mere 58874
retete culinare - Strudel cu mere 58876
retete culinare - Strudel cu mere 58877
retete culinare - Strudel cu mere 58882
retete culinare - Strudel cu mere 58883

COMENTARII (8)

gugugh 1

28.10.2010, 22:09

da cu mare drag servesc pe oricince doreste...daca imid eschid mult visata cofetarie-patiserie va invit cu drag sa degustati

Ligia Bxl 1

08.11.2010, 20:25

Arata super Simona o incerc si eu acum sa vad cum e si maine te votez si la asta,

gugugh 1

09.11.2010, 07:37

e o reteta simpla dar de mare efect de gust nu mai zic....iar reteta asta ligia nu e in concurs, merci oricum pt voturile tale

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D