Amandina mamei

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Noi 2011 | 3254 vizualizari

 

O prajitura ultracunoscuta... cu o aroma ultraapreciata :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • 200 gr faina
  • 3 lg cacao NEAGRA
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 2 pliculete cappuccino de ciocolata
  • Crema:
  • 300 gr ciocolata
  • 300 ml frisca
  • 2 lgt esenta de rom
  • 2 lgt gelatina alba granule
  • Glazura de cacao:
  • 4 lg cacao NEAGRA
  • 6 lg zahar
  • 4 lg apa
  • 100 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina mamei:

Incalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 25cm x 35cm.

Blat:

Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana ce obtinem compozitia de bezea. Apoi punem galbenusurile, uleiul si apa, iar la final amestecam cu o lingura de sus in jos faina, combinata dinainte cu praful de copt si cacaoa. Punem compozitia in tava si o tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.

Sirop:

Punem apa si zaharul pe foc pana se ingroasa putin, apoi adaugam pliculetele de cappuccino. Lasam la racit, apoi insiropam.

Crema:

Punem frisca pe foc, iar inainte sa inceapa sa fiarba o luam jos si adaugam ciocolata maruntita. Amestecam pana se dizolva, dupa care punem esenta si gelatina hidratata in putina apa rece si topita pe baie de aburi. Lasam la rece pana putem sa o punem in frigider. Cand e rece rece rece o mixam bine pana devine cremoasa si se umfla. Asezam crema peste blatul insiropat.

Glazura:

Topim zaharul in apa pe foc mic, apoi luam jos si adaugam untul, apoi cacaoa. O lasam sa se raceasca nitel, apoi asezam peste crema si dam la rece +/- decoram.

 

TIPS-URI

1

Mai am o varianta de crema cu galbenusuri, zahar, cacao si unt, dar aceasta mi se pare mai gustoasa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Amandina mamei 133531
retete culinare - Amandina mamei 133533
retete culinare - Amandina mamei 133534
retete culinare - Amandina mamei 133535
retete culinare - Amandina mamei 133536

COMENTARII (19)

mirela0911 1

15.11.2011, 21:26

Anamaria ce de bunaciuni ai facut

Anamaria7 1

16.11.2011, 22:13

pai, se poate altfel? o data pe an e ziua mamei (ca in rest, saraca, are grija de zilele celorlalti - care si le cam considera bi/tri/multi-lunare )

Bucataras Medi 1

17.11.2011, 07:37

ce mult imi plac amandinele...................

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D