Amandina mamei

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Noi 2011 | 6435 vizualizari

 

O prajitura ultracunoscuta... cu o aroma ultraapreciata :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • 200 gr faina
  • 3 lg cacao NEAGRA
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 2 pliculete cappuccino de ciocolata
  • Crema:
  • 300 gr ciocolata
  • 300 ml frisca
  • 2 lgt esenta de rom
  • 2 lgt gelatina alba granule
  • Glazura de cacao:
  • 4 lg cacao NEAGRA
  • 6 lg zahar
  • 4 lg apa
  • 100 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina mamei:

Incalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 25cm x 35cm.

Blat:

Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana ce obtinem compozitia de bezea. Apoi punem galbenusurile, uleiul si apa, iar la final amestecam cu o lingura de sus in jos faina, combinata dinainte cu praful de copt si cacaoa. Punem compozitia in tava si o tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.

Sirop:

Punem apa si zaharul pe foc pana se ingroasa putin, apoi adaugam pliculetele de cappuccino. Lasam la racit, apoi insiropam.

Crema:

Punem frisca pe foc, iar inainte sa inceapa sa fiarba o luam jos si adaugam ciocolata maruntita. Amestecam pana se dizolva, dupa care punem esenta si gelatina hidratata in putina apa rece si topita pe baie de aburi. Lasam la rece pana putem sa o punem in frigider. Cand e rece rece rece o mixam bine pana devine cremoasa si se umfla. Asezam crema peste blatul insiropat.

Glazura:

Topim zaharul in apa pe foc mic, apoi luam jos si adaugam untul, apoi cacaoa. O lasam sa se raceasca nitel, apoi asezam peste crema si dam la rece +/- decoram.

TIPS-URI

1

Mai am o varianta de crema cu galbenusuri, zahar, cacao si unt, dar aceasta mi se pare mai gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina mamei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

15.11.2011, 21:26

Anamaria ce de bunaciuni ai facut

Anamaria7 1

16.11.2011, 22:13

pai, se poate altfel? o data pe an e ziua mamei (ca in rest, saraca, are grija de zilele celorlalti - care si le cam considera bi/tri/multi-lunare )

Bucataras Medi 1

17.11.2011, 07:37

ce mult imi plac amandinele...................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste)