Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2013 | 43265 vizualizari

 

Dragii mei, aceasta este reteta cu nr 1 la mine in caietul de prajituri si este scrisa cu vreo 25 ani in urma. Sunt niste cornulete aperitiv foarte, foarte bune. Azi m-a sunat fiica mea si m-a rugat sa le fac. Si fiindca vorba multa este saracia omului, sa trecem la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1 cubulet drojdie
  • 500 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • 1lingurita sare
  • 100 ml lapte
  • 200 gr margarina
  • 175 gr (1 cutie) Ceva fin de la Delaco
  • seminte de mac, susan sau chimen
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco:

Intr-un castron se pune faina in care se face o adincitura, se adauga laptele caldut, drojdia, zaharul si sarea si se face o maia care se lasa sa creasca 15 minute.

Intre timp separam doua oua, albusul de galbenus, si intr-o cratita topim margarina. Adaugam la faina galbenusurile si Ceva fin de la Delaco, apoi incepem sa framantam adaugand treptat margarina topita pana terminam. Daca mai este necesar adaugam lapte sau faina (este importanta calitatea fainii). Framantam pana obtinem un aluat elastic, bun de intins. Cand terminam cu framantatul acoperim castronul cu un servet curat si lasam sa creasca

Apoi rupem din aluat cate o bucata cat un mar mai mare si cu sucitorul facem un cerculet cat mai subtire, apoi cu un cutit impartim cercul in 4 parti obtinand astfel 4 triunghiuri. Fiecare triunghi il impartim in alte patru parti. Incepem sa modelam cornuletele incepand de la baza catre varf. Apoi formate le asezam in tava unsa si tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, le lasam sa mai creasca 15 minute, apoi le introducem in cuptorul incins la 180 grade. Cand cornuletele s-au rumenit frumos sunt gata pentru a putea fi servite.

Pofta buna, ca aveti la ce!

 

TIPS-URI

1

Sunt foarte bune atit calde cit si reci

2

Cine doreste poate opta sa adauge deasupra seminte de : mac,susan sau chimen.

3

Se poate pune si parmezan sau telemea rasa

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco 286042
retete culinare - Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco 286043
retete culinare - Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco 286044
retete culinare - Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco 286045
retete culinare - Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco 286046
retete culinare - Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco 286047
retete culinare - Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco 286048
retete culinare - Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco 286049
retete culinare - Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco 286050
retete culinare - Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco 286051
retete culinare - Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco 286052
retete culinare - Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco 286054
retete culinare - Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco 286055
retete culinare - Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco 286056
retete culinare - Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco 286057
retete culinare - Cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco 286059

COMENTARII (49)

jolygina 1

14.12.2014, 17:02

babi5 1

14.12.2014, 17:47

Jolygina multumesc

babi5 1

15.12.2014, 08:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: