Cornuri cu ciocolata

de La Ancuta in Dulciuri, 15 Dec 2011 | 4182 vizualizari

 

Incet, incet incep si eu pregatirile pentru sarbatori. Pentru astazi am testat un nou aluat de cozonac, de data aceasta cu iaurt. Reteta o am de la Ruxy iar cozonacii ii voi face sigur dupa aceasta reteta. Testul l-am facut pe niste cornuri pufoase cu ciocolata, numai bune pentru micul dejun, alaturi de o cafea calda.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 250 g iaurt
  • 3 oua
  • 135 g unt
  • 200 g lapte
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 230 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 35 g drojdie proaspata
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • crema de ciocolata (finetti)
  • nuca taiata
  • Pentru finisat:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Avem grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si putin lapte caldut. Lasam 5 minute pana creste putin.

Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc apoi adaugam drojdia activata. Pe margini adaugam restul de zahar, vanilia si coaja de lamaie. Peste faina adaugam ouale si incepem sa framantam. Urmeaza iaurtul,
esenta de rom si praful de sare iar apoi laptele caldut si untul topit. Framantam bine pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana.

Daca aveti masina pentru paine puteti sa framantati aluatul cu masina sau cu robotul de bucatarie. Daca va hotarati sa framantati cu mana trebuie sa va inarmati cu putina
forta si rabdare.

Dupa ce am framantat aluatul il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (~1 ora si jumatate).

Dupa ce a dospit rasturnam aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 4 parti egale. Luam o bucata de aluat si intindem o foaie rotunda, nu prea groasa. Taiem foaia cu pintenul in 12 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem o lingurita din amestecul de ciocolata cu nuca si apoi rulam spre varf.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam 15-20 de minute la crescut, la loc cald.

Dupa ce au crescut, ungem cornurile cu galbenus desfacut cu 2 linguri de lapte.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

La fel vom proceda si cu celelalte trei bucati de aluat.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuri cu ciocolata-0
Cornuri cu ciocolata-1
Cornuri cu ciocolata-2
Cornuri cu ciocolata-3
Cornuri cu ciocolata-4
Cornuri cu ciocolata-5
Cornuri cu ciocolata-6
Cornuri cu ciocolata-7
Cornuri cu ciocolata-8

COMENTARII (38)

mena29

mena29 1

18.12.2011, 18:07

Este aproape sigur ca nu mai ai la aceasta ora insa cu siguranta au fost delicioase asa ca o sa-mi notez reteta sa o incerc si eu!

La Ancuta

La Ancuta 1

20.12.2011, 15:09

Mena pentru tine mai fac o portie

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

28.01.2012, 17:50

ador cornurile cu ciocolata,sunt asa bune cu o cana de lapte alaturi...iar ale tale au iesit delicioase,pufoase si frumoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!