Cornuri cu rahat

de babi5 in Dulciuri, 12 Apr 2014 | 4854 vizualizari

 

Ce pot spune ca sunt spornice si foarte bune .. Le recomand cu mare ,mare drag

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 3 oua
  • 1/2 kg rahat
  • razatura de lamie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu rahat:

Se pune faina cernuta intr-un castron, se face un cuib, se pune laptele cald, zaharul si sarea. Se  pune si drojdia si se face o maia, care se lasa sa creasca 10 minute. Apoi se adauga uleiul si razatura de lamaie si doua galbenusuri de ou. Se framinta bine ca si aluatul de cozonoac (daca mai trebuie se mai adauga putin lapte, totul depinde de duritatea fainii). Se framanta bine pana ramane mana curata. Se acopera si se lasa la cald pana isi mareste volumul.

Impartim aluatul si intindem sub forma de cerc, apoi impartim in patru si apoi se taie triunghiuri. Se aseaza bucatele de rahat si se ruleaza cornuletele de la baza catre varf. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, mai lasam sa creasca 10 minute. Batem un ou cu o lingura de zahar, ungem  cornuletele si le introducem in cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Cand sunt bine rumenite si crescute cornuletele sunt gata pentru a fi servite.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Sunt foarte bune si calde si reci

2

Putem foarte bine sa le folosim si la micul dejun linga o cana de lapte sau cafea

RETETA IN IMAGINI

Cornuri cu rahat-0
Cornuri cu rahat-1
Cornuri cu rahat-2
Cornuri cu rahat-3
Cornuri cu rahat-4

COMENTARII (16)

simona72 1

13.04.2014, 07:46

Ce bun ar fi unul dimineata la cafea!

simonacallas 1

14.04.2014, 23:46

babi5 1

15.04.2014, 20:19

Multumesc mult simonacaiias imi place cum cinti imbini foarte bine utilul cu placutul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04