Cornuri hot-dog

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 21 Dec 2015 | 2023 vizualizari

 

By Andra, super bune, se mananca pe loc calde <3

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 lingurita unt (cat o nuca)
  • 1 lingurita drojdie proaspata(cat o nuca)
  • sare cam un varf de lingurita
  • un varf de cutit de zahar
  • 10 cremvusti mici de pui
  • un galbenus + 2 linguri lapte ptr uns
  • 50 g cascaval ras
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri hot-dog:

Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga laptele caldut si se toarna peste faina. Se framanta toate impreuna cu untul topit cam 5 minute, puteti sa va ungeti pe maini cu putin ulei ca sa nu se lipeasca aluatul. 

Se acopera si se lasa la dospit 30-40 de minute la loc caldut. 

Se porneste cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei in foaie subtire de cam 3 mm care se tie fasii de grosimea a doua degete. Cremvustii stersi bine cu un servetel se infasoara in cate o fasie de aluat si se pun in tava. Se ung cu oul amestecat cu lapte si se presara deasupra cascaval ras.

Se coc 20 de minute pana incep sa se rumeneasca usor deasupra. Se lasa utin sa se raceasca, apoi se pot servi cu mustar sau ketchup, dupa preferinte. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in loc de cascaval se pot pune deasupra seminte de susan, mac etc.

2

inainte sa dati la cuptor cornurile, le mai puteti lasa la dospit cca 10-15 minute, eu nu le-am lasat si s-au copt perfect

3

cred ca sunt foarte bune si a doua zi, de pus la pachet, la mine nu au apucat ca s-au mancat :))

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri hot-dog 418139
retete culinare - Cornuri hot-dog 418140
retete culinare - Cornuri hot-dog 418141
retete culinare - Cornuri hot-dog 418142
retete culinare - Cornuri hot-dog 418143
retete culinare - Cornuri hot-dog 418144
retete culinare - Cornuri hot-dog 418145

COMENTARII (14)

Corinuta 1

22.12.2015, 20:19

Rocsi 1

22.12.2015, 20:47

Vreau si euuuuuuuuu

noiinbucatarie 1

02.02.2016, 17:24

Cei mai buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D