Cornuri pufoase cu ciocolata

de Anamaria Cook in Dulciuri, 19 Iul 2013 | 925 vizualizari

 

Delicioase!!!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 ml iaurt
  • 20 g drojdie
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • o ligurita zahar
  • pentru umplutura eu am folosit o ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu ciocolata:

Pentru inceput puneti drojdia la dospit in laptele caldut cu lingurita de zahar si lasati deoparte pentru 10-15 minute.

Cand maiaua este gata  turnati toate ingredientele intr-un castron si amestecati pana ce se formeaza o coca moale. Rasturnati aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantati pana ce nu se mai lipeste de maini. Impartiti aluatul in 2 parti egale apoi fiecare parte in cate alte 5 parti.

Tapetati 2 tavi cu hartie de copt apoi intindeti fasii subtiri din aluat, asezati in tavile tapetate cate 5 fasii (una peste alta) fiecare dintre ele fiind unse cu unt.

Puneti tavile in frigider pentru 30 de minute sau pana ce se intareste untul. Intindeti foietajul cat puteti de subtire si taiati-l in triunghiuri egale. Asezati cate o patratica de ciocolata la capatul mai lat al triunghiului si rulati cornurile.

Ungeti cu ou batut si coaceti in cuptorul incins la 190C/375F/gaz 5 pentru 15-20 de minute sau pana ce capata o culoare aurie(sfatul meu este sa fiti cu ochii pe ele deoarece conteaza cat de mari sau cat de groasa este foaia). Presarati cu zahar pudra si serviti calde.

POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri pufoase cu ciocolata 245996
retete culinare - Cornuri pufoase cu ciocolata 245997
retete culinare - Cornuri pufoase cu ciocolata 245998
retete culinare - Cornuri pufoase cu ciocolata 245999
retete culinare - Cornuri pufoase cu ciocolata 246000
retete culinare - Cornuri pufoase cu ciocolata 246001
retete culinare - Cornuri pufoase cu ciocolata 246002

COMENTARII (9)

Rocsi 1

19.07.2013, 22:52

Sunt grozave

Geanina87 1

20.07.2013, 09:56

super bune

diaconta 1

20.07.2013, 22:21

ce pufosenii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D