Coronita cu spanac si broccoli

de oanapl in Mancaruri cu carne, 26 Ian 2017 | 2816 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 6 linguri apa
  • un praf sare
  • pentru umplutura:
  • 100 g kaiser
  • 300 g spanac
  • 100 g broccoli
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • 80 g telemea
  • 1 ou + 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • susan alb si negru
  • 2 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu spanac si broccoli:

Din apa, unt, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora.
Cureti si speli spanacul bine, apoi il tai fasii marunte. Speli buchetelele de broccoli, apoi le pui la fiert, in apa cu sare pentru 2-3 minute.
Calesti kaiserul si apoi adaugi ceapa verde tocata si o calesti in grasimea lasata de kaiser. Adaugi spanacul, broccoli, usturoiul zdrobit si ardeiul tocat cubulete si lasi pana se inmoaie si scade zeama lasata de legume. Lasi sa se raceasca compozitia, apoi adaugi telemeau data pe razatoarea mica si oul batut. Adaugi sare si piper dupa gust si omogenizezi.
Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia de aluat. Decupezi aluatul cu ajutorul unui capac cu diametrul de 26 cm si apoi asezi foaia de aluat, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezi umplutura pe margini, lasand un cerc in mijloc liber. Cu un cutit foarte ascutit, tai cercul, astfel incat sa formezi 8 triunghiuri. Iei fiecare triunghi in parte si il suprapui peste umplutura, apasand putin la capat cu degetul ca sa nu se desprinda la copt. Ungi deasupra cu galbenus batut cu lapte, presari susan si introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu spanac si broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Porc la grătar pe pat de legume verzi, cu morcovi și roșii