Cosulete cu mure si crema de vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 20 Sep 2011 | 2281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g foietaj(1 foaie)
  •  Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 260 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri frisca batuta
  • Vanilie
  •  Décor:
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g mure
  • Sos de mure(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu mure si crema de vanilie:

Foietajul se decongeleaza, apoi se taie in 10 patrate de dimensiuni egale. Patratele se aseaza in formele pentru muffins formand cosulete. In interior se pun patrate de hartie de copt pentru a nu permite cresterea aluatului. Tava se pune in cuptorul preincalzit pentru 15 minute,la foc iute.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele caldut se adauga compozitie cremoase si se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mic, amestecand incontinuu pana se ingroase. Se pune intr-un bol si se amesteca cu untul si vanilia. Se lasa sa se raceasca,apoi se amesteca cu frisca batuta.

In fiecare cosulet se pune cate o lingura de crema de vanilie, apoi cate o lingura de frisca batuta.

Se decoreaza cu mure si sos de mure.

 

RETETA IN IMAGINI

Cosulete cu mure si crema de vanilie-0
Cosulete cu mure si crema de vanilie-1
Cosulete cu mure si crema de vanilie-2
Cosulete cu mure si crema de vanilie-3
Cosulete cu mure si crema de vanilie-4
Cosulete cu mure si crema de vanilie-5

COMENTARII (22)

deyutzky 1

22.09.2011, 21:19

wooowww ce frumos arata

Pasiune pentru bucatarie 1

24.09.2011, 19:46

multumesc, au fost foarte apreciate de toata lumea sunt absolut delicioase si rapide

Lau 1

04.10.2011, 22:49

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20