Cotlete banatene

de La Ancuta in Porc, 25 Mai 2011 | 4366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cotlete de porc fara os
  • cate 100 g varza alba pentru fiecare cotlet
  • 1 lingura ulei de masline
  • 5 linguri pesmet
  • 1 ceapa mica tocata fin
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingura patrunjel verde
  • 1 ou
  • 3 linguri cascaval ras
  • 6 bucatele mici de unt
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete banatene:

Tocam varza ca pentru salata si o punem la calit intr-o lingura de ulei de masline. Amestecam destul de des, pentru a nu se prinde de oala. Calim pana se inmoaie. Potrivim de sare si piper si adaugam putin cimbru (eu am folosit uscat). Dam de pe foc si lasam sa se racoreasca.

Carne o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele. Laura a taiat felii mai groase si a facut cate un buzunar in fiecare bucata. Eu am avut carnea taiata deja, in felii destul de subtiri asa ca nu am mai putut face buzunare.

Condimentam cotletul cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne punem o lingura zdravana de varza calita. Impaturim pe jumatate si prindem cu scobitori, astfel incat sa nu iasa umplutura.

Amestecam pesmetul cu ceapa si usturoiul tocate foarte fin. Adaugam cascavalul ras, cimbru si patrunjel. Potrivim de sare si piper. In alt castron batem oul cu putina sare, ca pentru omleta. Trecem fiecare bucata de carne prin ou apoi prin amestecul de pesmet. Presam bine cu palma, ca pesmetul sa adere bine de carne.

Asezam fiecare bucata in tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra punem cate o bucatica mica de unt. Dam la cuptorul incins la 180 de grade si coacem 15 minute, dupa care intoarcem cotletele pe partea cealalta. Mai dam la cuptor inca 15 minute, pana se rumenesc.

Servim calde cu garnitura preferata. Noi am mancat cu o garnitura de orez cu ceapa verde si marar si salata de varza cu rosii.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cotlete banatene 107222
retete culinare - Cotlete banatene 107223
retete culinare - Cotlete banatene 107224
retete culinare - Cotlete banatene 107225
retete culinare - Cotlete banatene 107226
retete culinare - Cotlete banatene 107227
retete culinare - Cotlete banatene 107228
retete culinare - Cotlete banatene 107229
retete culinare - Cotlete banatene 107230
retete culinare - Cotlete banatene 107231
retete culinare - Cotlete banatene 107232

COMENTARII (50)

LUK 1

27.05.2011, 17:57

La Ancuta 1

28.05.2011, 21:17

Medi pentru tine am tot timpul o portie

La Ancuta 1

28.05.2011, 21:17

Florina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D