Cotlete de porc cu cartofi

de mikidaniro in Porc, 29 Mar 2012 | 859 vizualizari

 

O reteta simpIa si aromata

 

INGREDIENTE

  • 4 cotlete de porc
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 cartofi potriviti
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc cu cartofi:

Cotletele se bat usor cu ciocanul de carne,se sareaza si se pipereaza dupa gust.Intr-o tigaie punem uleiul si cele 4 cotlete si le lasam pana se rumenesc pe ambele parti,apoi le scoatem pe o farfurie si le acoperim.In grasimea ramasa(daca cotletele au lasat prea multa mai scoatem din ea) punem ardeiul gras tocat patratele de 2 cm,lasam sa se rumeneasca 2-3 min,apoi adaugam ceapa curata,taiata solzisori si mai lasam 3-4 minute,amestecand frecvent.

Cartofii ii cratam,ii spalam si ii taiem cubulete,apoi ii adaugam peste ceapa si ardei.Lasam totul la foc potrivit 2-3 min. amestecand frecvent pentru a nu se lipi cartofii,apoi adaugam 150 ml apa,amestecam bine,potrivim de sare si piper si lasam sa dea intr-un clocot.

Intr-un vas termorezistent(pe care putem sa il punem in cuptor) punem cartofii,cotletele deasupra,mai adaugam cca 150 ml apa cat sa cuprinda cartofii,acoperim vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu si il punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora sau pana sunt facuti cartofii.

Cand cartofii sunt aproape gatiti,eliminam capacul sau folia si lasam pana sunt gata,iar carnea a prins culoare maronie deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Cotlete de porc cu cartofi-0
Cotlete de porc cu cartofi-1
Cotlete de porc cu cartofi-2
Cotlete de porc cu cartofi-3

COMENTARII (20)

mena29 1

30.03.2012, 00:23

mikidaniro 1

30.03.2012, 09:17

MuItumesc feteIor pentru aprecieri!

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 13:50

bun de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04