Chiftelute in sos de rosii

de Dya Daniela Andrei in Porc, 3 Mai 2014 | 2069 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute avem nevoie de:

  • 500 gr carne tocata de porc
  • 2 oua mari
  • o legatura de marar verde
  • sare si piper dupa gust
  • o capatana mica de usturoi (bine maruntit)

Suplimentar:

  • ulei pentru prajit
  • faina pentru "pudrat" chiftelutele inainte de prajire

Pentru sos avem nevoie de:

  • 1,5 l de apa plata
  • cateva foi de dafin
  • 100 ml suc de rosii (mai gros)
  • patrunjel verde (proaspat)
  • condimente dupa gust: sare, piper negru macinat, piper rosu boabe, busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de rosii:

Incepem prin a pregati chiftelutele: carnea tocata o amestecam cu restul ingredientelor pana la omogenizarea completa. Din compozitia rezultata formam bilute de marime potrivita, le trecem prin faina si le prajim, la foc potrivit, in uleiul incalzit in prealabil. ( (Multicooker: Se foloseste functia FRY)

In paralel cu prajirea chiftelutelor, punem apa la fiert impreuna cu condimentele, dupa gust. (Se utilizeaza functia BOIL). Cand incepe fierberea, adaugam chiftelutele si sucul de rosii. Daca nu aveti rabdarea necesara pentru a lasa sosul sa se lege de la sine, se poate adauga o lingura de faina pentru ingrosarea acestuia (desi eu nu sunt de acord cu acest procedeu, pentru ca nu mi se pare tocmai sanatos). La final se presara patrunjelul proaspat tocat. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute in sos de rosii-0
Chiftelute in sos de rosii-1
Chiftelute in sos de rosii-2
Chiftelute in sos de rosii-3

COMENTARII (25)

tanyapatap

tanyapatap 1

05.05.2014, 19:21

Lorra

Lorra 1

21.05.2014, 10:05

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

21.05.2014, 11:48

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01