Cotoroage - racituri din Banat

de MotanLaOale in Porc, 5 Ian 2019 | 4736 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare porc (1.6 kg)
  • 3 urechi porc (1,2 kg)
  • 2,2 kg pulpa de porc
  • 5 morcavi
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 2 capatani usturoi
  • 5-6 foi de dafin
  • piper boabe
  • sare
  • boia
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotoroage - racituri din Banat:

Picioarele, urechile si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora.

Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala.

Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa se pune intr-o oala mare si se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma.

Se pune la fiert cu o lingurita de sare sa nu clocoteasca deloc, pentru a ramane zeama limpede, timp de 7-8 ore.

Se indeparteaza spuma cand se formeaza.

Legumele se pun dupa 2 ore in oala la fiert si se scot dupa circa 2 ore si carnea se fierbe in continuare.

Cand a scazut destul se strecoara si zeama se pune la racit (pe balcon) pana a doua zi.

Carnea se alege de oase si se acopera cu folie pentru a nu se usca.

A doua zi se curata toata grasimea ( cu o lingura ) de pe zeama intarita iar apoi se pune la foc pana devine lichida.

Usturoiul se curata, se zdrobeste cu aparatul si se pune in zeama.

Se potriveste de sare.

Carnea, zgarciurile si urechile se portioneaza in castroane.

Se pot pune si rondele de morcovi pentru estetica.

Se toarna zeama prin sita fina deasupra carnii in castroane si se lasa la racit.

Fiecare castron de racitura se poate presara cu boia dulce sau iute.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotoroage - racituri din Banat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob de porc