Couscous cu legume si copanele

de Ina in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2010 | 4326 vizualizari

 

O mancarica delicioasa , inspirata din retetele Mihăi

 

INGREDIENTE

  • 10 copanele de la aripioare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu 
  • 1 morcov de gradina ( daca e de cumparat, folosesti doar jumatate, ca-s mai mari )
  • 200 ml suc de rosii 
  • 3 - 4 catei usturoi
  • busuioc
  • sare 
  • piper
  • 250 g cus cus
  • 4-5 linguri ulei de palmier
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Couscous cu legume si copanele:

 

      Tocam legumele si le calim in putin ulei de palmier. Adaugam  copanelele si sucul de rosii, apoi potrivim de sare si piper. Spre final punem si usturoiul feliat. 

      Separat,  prajim  cuscus-ul  in ulei de palmier  pana devine putin auriu. Eu am avut un cuscus foarte fin, cu bobul mic dar foarte gustos. Adaugam 500 ml apa fierbinte si  lasam sa fiarba la foc mic, pana se umfla. Daca este nevoie, mai adaugam apa fierbinte. Condimentam cu busuioc  maruntit. 

      Cand cuscus-ul e fiert il adaugam peste carnea cu legume, lasand sa mai dea 2-3 clocote. 

      Este excelent cald, dar si rece.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Couscous cu legume si copanele 70259
retete culinare - Couscous cu legume si copanele 70260
retete culinare - Couscous cu legume si copanele 70261
retete culinare - Couscous cu legume si copanele 70262
retete culinare - Couscous cu legume si copanele 70263
retete culinare - Couscous cu legume si copanele 70265
retete culinare - Couscous cu legume si copanele 70266
retete culinare - Couscous cu legume si copanele 70267
retete culinare - Couscous cu legume si copanele 70268
retete culinare - Couscous cu legume si copanele 70269
retete culinare - Couscous cu legume si copanele 70270
retete culinare - Couscous cu legume si copanele 70274

COMENTARII (19)

aziz 1

12.12.2010, 08:33

vai de mult nu am facut ,si noua ne place tare

Ina 1

12.12.2010, 09:34

nici eu nu mai facusem de ceva vreme, si chiar a fost excelent!

MotanLaOale 1

13.12.2010, 09:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S