Covrigei cu brinza dulce

de anisoara in Dulciuri, 30 Ian 2010 | 3107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg de covrigei
  • 0.5 l de lapte
  • 250 gr de brinza de vaci
  • un ou
  • 1 lingura de zahar
  • vanilina
  • stafide
  • visine fara simburi

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu brinza dulce:

Se cumpara covrigeii de mici, sa fie uscati, tari.

Se toarna intr-un vas mai mare laptele caldut  peste ei , ca sa-i acopere un cm deasupra lor si se pun la inmuiat pe o 1-2 ore.  Ei trebuie sa se mareasca cam de 2 ori si se fac moi la pipait. Unii covrigi se pot deforma putin , sau se rup. Dar acest faptm depinde mult de calitatea lor.

Dupa ce s-au inmuiat, se pun pe un servetel de hirtie de bucatarie, ca sa se imbibe lichidul  si se pot umple cu pasta de brinzica dulce.

prepararea paste de brinzica :

Intr-un vas se amescteca brinza, oul, up pic de vanilie, stafidele inmuiate in prealabil, si zaharul.

Se pune cuptorul la incalzit la temperatura de 160 C.

Pe tavaua unsa cu margarina se aseaza unul linga altul  covrigeii implulti cu brinzica, se pune deasupra cite o visina,  si se dau la cuptor sa se coaca - 10-15 minute , depinde cit de rumeni vreti sa fie.

Se servesc la masa calzi cu smintina. Este o mincare preferata a  copiilor , atit calduti cit si reci.

Pofta buna

 

 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D