Covrigi Polonezi

de Constelatialeu in Dulciuri, 25 Sep 2014 | 1753 vizualizari

 

Am dat o fuga pana-n...Polonia pe blogul Ancutei,ca m-a impins pacatul sa deschid facebook-ul.....uite asa isi face omul de lucru cand il mananca.....curiozitatea..

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 100 g unt 65 % grasime
  • 250 ml lapte
  • 50 g drojdie proaspata ( in reteta erau 25 g ,eu am avut un cub de 50 g si l-am pus pe tot)
  • 75 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 550 g faina
  • Pt.uns foaia
  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar fain vanilat
  • Pt.uns covrigii
  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
  • Sirop
  • 3 linguri miere
  • 100 ml apa
  • sau sos de ciocolata pentru cei care nu suporta mierea
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi Polonezi:

Aluat : Intr-un castron se pune faina cernuta,se face o adancitura in mijloc,se pune drojdia faramitata cu 2 linguri zahar ,un praf de sare si putin lapte caldut,se amesteca si se lasa sa creasca cca 10 min.Dupa ce a crescut turnam restul de lapte amestecat cu zaharul si zaharul vanilat si se framanta bine.Untul se topeste si se lasa sa se raceasca un pic,nu se pune fierbinte,se incorporeaza untul in aluat si se framanta bine pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.Se lasa la crescut la loc calduros cca 1 ora.Dupa ce a crescut framantam un pic aluatul sa scoatem aerul din el,il impartim in doua parti egale.Intindem o foaie dreptunghiulara peste care intindem jumataete din untul cu zahar frecat bine.Pliem foaia pe jumatate si apoi taiem fasii late de cca 2 degete,fiecare fasie o crestam pe orizontala fara sa despicam pana la capat,apoi impletim si formam covrigul cum s eva vedea in imagini.Asezam covrigii intr-o tava cu hartie de copt si ungem cu galbenusul amestecat cu lapte.Dam tava la cuptorul preincalzit pana incep sa se rumeneasca frumos.

Siropul : Mierea cu apa pe foc pana s edizolfa mierea,nu trebuie sa fiarba.

Cand scoatem covrigii din cuptor turnam siropul peste ei.

Eu am folosit sos de ciocolata ,l-am turnat peste covrigii calzi,al meu baiat nu e prieten cu mierea...

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Covrigi Polonezi 343543
retete culinare - Covrigi Polonezi 343544
retete culinare - Covrigi Polonezi 343545
retete culinare - Covrigi Polonezi 343546
retete culinare - Covrigi Polonezi 343547
retete culinare - Covrigi Polonezi 343548
retete culinare - Covrigi Polonezi 343549
retete culinare - Covrigi Polonezi 343550
retete culinare - Covrigi Polonezi 343551
retete culinare - Covrigi Polonezi 343552
retete culinare - Covrigi Polonezi 343553
retete culinare - Covrigi Polonezi 343554
retete culinare - Covrigi Polonezi 343555
retete culinare - Covrigi Polonezi 343556
retete culinare - Covrigi Polonezi 343557

COMENTARII (25)

babi5 1

26.09.2014, 09:34

Daca ti-ai facut tu de lucru imi fac si eu

elucubratiiculinare 1

27.09.2014, 09:23

ce mult imi plac

dantes 1

27.09.2014, 09:41

Foarte buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D