Cozonac By Merisor

de Micutza Luana in Prajituri, 24 Apr 2014 | 4411 vizualizari

 

primul meu cozonac de care is foarte mandra :D. Am facut doar unul pt nu stiam daca imi iese, asa ca am diminuat ingredientele http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-cu-aroma-de-rom-59187.html

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 2 lg smantana
  • 50 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • un varf de sare
  • un cubulet de drojdie
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • esenta de rom
  • 500 gr faina
  • Pentru umplutura
  • 3 albusuri
  • 3 lg zahar
  • 3 lg cacao
  • 150 gr nucata taiata grosier
  • 100 gr stafide
  • Pt uns
  • un galbenus
  • o lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac By Merisor:

Intr-un  bol amestecam drojdia cu putin zahar, o lingura de lapte caldut si putina faina pana se lichefiaza, apoi lasam acesta maia la crescut la foc cald.

Intr-un bol punem faina si facem o adancitura in mijloc. Adaugam galbenusurile, o parte din ulei si smantana, coaja de portocala si lamaie, maiaua, esenta si incorporam faina de pe margini, adaugan treptat laptele caldut in care am topit zaharul.

Aluatul trebuie sa devina vascos, din acel moment nu mai adaugam faina. Oprim o parte din ulei pentru finalul operatiunii,iar restul la aluatul care se formeaza. Incepem sa framantam aluatul pana la epuizarea uleiului de pe masa de lucru.

Punem aluatul inapoi in vas si lasam sa creasca la loc cald, circa 45 minute.

Pentru umplutura:

Mixam albusurile cu un varf de sare, nuca, cacaoa si stafidele (le-am pus inainte in putina apa si esenta de rom si am dat la cuptorul cu microunde 30 secunde) .

Impartim aluatul in 2 parti pe care le intindem pe masa de lucru cu sucitorul si le ungem cu compozitia de albusuri. Rulam foile si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Acoperim aluaturile si lasam din nou la crescut pana depasesc marginile, dupa care le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte.

Dam la cuptor circa 45 - 50 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac By Merisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac impletit cu nuca si rahat