Cozonac cu mere

de ionix in Dulciuri, 27 Apr 2010 | 5432 vizualizari

 

i-am zis cozonac pt ca-i aluatul de cozonac :D:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 1 cub drojdie
  • Doua galbenusuri
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 1 si ½ kg mere
  • 6 linguri cu zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cu ulei
  • lingurita cu scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mere:

Prepararea umpluturii:

Merele se spala, se dau pe razatoare si se scurg.

In uleiul incins se pun merele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Le calim 5-10 min si dupa ce iei de pe foc pui scortisoara. Se da la racit.

Prepararea aluatului:

Se face maiaua din drojdie, laptele cald si 2 lingurite cu zahar.

Untul se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste zaharul.

Peste unt se pun galbenusurile si se freaca bine.

Se pune faina intr-un bol mare, se face o gaura-n mijloc si turnam maiaua. Amestecam bine si punem untul frecat cu galbenusuri.

Se amesteca bine pana aluatul face bule.

Se lasa la dospit 20 de min.

Se intinde o foaie si peste se pun merele calite.

Se ruleaza bine si se pune-n forma.

Se unge cu un ou batut cu o lingura cu zahar.

Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se scoate din forma cat este fierbinte.

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac cu mere 29028
retete culinare - Cozonac cu mere 29029
retete culinare - Cozonac cu mere 29030
retete culinare - Cozonac cu mere 29031
retete culinare - Cozonac cu mere 29032

COMENTARII (6)

ionix 1

27.04.2010, 21:04

a fost foarte bun... dar nu mai fac pt ca se mananca

nadina73 1

27.04.2010, 23:14

am pus 5 furculite mie imi dai?

ionix 1

28.04.2010, 16:21

ehe... cu mare drag o bucata virtuala

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D