Cozonac cu nuca si rahat

de Angelina_Elena in Dulciuri, 29 Dec 2012 | 2056 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 2 cozonaci avem nevoie de:

  • 1 kg faina pentru cozonac
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 2 cubulete drojdie proaspata
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 250 g nuca macinata
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura nesquik
  • 1 lingura cacao
  • rahat

Pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si rahat:

Pregatim maiaua: intr-un bol punem drojdia proaspata, 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, apoi turnam putina apa calduta si lasam la dospit 15 minute.

Intr-un vas punem faina ramasa, ouale si galbenusul, zaharul si praful de sare.

Adaugam maiaua, uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.

Obtinem  un aluat elastic, care nu se prinde de mana.

Lasam la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 4 parti egale.

Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara, apoi  intindem nuca amestecata cu cacao, nesquik-ul si zaharul, iar peste nuca punem bucatele rahat.

Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat.

Rulam strans, apoi le impletim in 2 si ii punem in tavile tapetata cu hartie de copt si putin ulei si ii lasam la crescut inca o ora.

Dupa ce crescut  ungem cozonacii cu amestecul de oua si lapte si dam tavile  la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

 

COMENTARII (29)

Rocsi 1

29.12.2012, 20:37

Foarte bun si gustos.Bravo

Lau 1

29.12.2012, 21:28

foarte bun

ANNA_46 1

30.12.2012, 14:58

Ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55