Cozonac cu rahat si alune

de adry88 in Dulciuri, 10 Apr 2012 | 1515 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 cub de drojdie
  • 100 ml iaurt
  • 2 galbenusuri
  • ulei
  • UMPLUTURA
  • 3 linguri cacao
  • 100 g alune
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • esenta de rom
  • rahat
  • UNS
  • un galbenus
  • 2 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si alune:

Ingredientele sa fie la temperatura camerei, faina sa fie cernuta intr-un lighean. Facem gaura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu un praf de sare, 1 lingura de zahar si 2 linguri de lapte. Adaugam  restul de zahar si 3 pliculete de zahar vanilat, batem oule si cele doua galbenusuri si adaugam iaurtul si restul de ingrediente. Adaugam laptele treptat si framantam pana nu se lipeste de maini. La urma framantam coca cu uleiul cca 10-15 minute turnand uleiul putin cate putin in palme. Acoperim si lasam intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul

Alunele le macinam si le amestecam cu cacao, zaharul (de preferat zahar pudra) esenta si untul la temperatura camerei.

Dupa ce a crescut coca o impartim in doua, intindem o foaie, o ungem cu amestecul de cacao si rulam. Intindem o alta foaie, asezam bucati de rahat si rulam. Impletim cele 2 rulouri si asezam intr-o tava rotunda ( am ales eu). In mijloc am pus o ceasca de cafea si am dat tava intr-un loc cald si am lasat inca 30 min, dupa care am uns cu galbenusul amestecat cu laptele. Am dat tava la cuptor la foc mic spre mediu pana s-a rumenit frumos.

Cand scoatem tava din cuptor ungem cozonacul cu ulei si il lasam sa se raceasca in tava.

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu rahat si alune-0
Cozonac cu rahat si alune-1
Cozonac cu rahat si alune-2

COMENTARII (17)

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:59

La Multi Ani

adry88

adry88 1

11.04.2012, 13:20

multumesc Oana

iri_iri

iri_iri 1

11.04.2012, 19:55

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!