Cozonac cu scortisoara si unt

de AnyCostescu in Dulciuri, 12 Aug 2014 | 1002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 5 linguri zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana lapte
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • cooaja rasa de lamaie si portocala
  • Umplutura: 100 g unt lichid Rama
  • 1 linguri sccortisoara
  • 100 g zahar
  • 1 oun pt uns cozonancul
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu scortisoara si unt:

Punem drojdia la inmuiat in laptele caldut.

Cernem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc. Adaugam galbenusurile batute cu sarea si zaharul, coaja rasa de la lamaie si portocala si drojdia si incepem sa framantam. Aluatul rezultat trebuie sa fie moale dar sa nu se lipeasca de maini. La sfarsit punem uleiul si framantam vreo 10 minute . Lasam aluatul la crescut minim o ora.

Dupa ce a crescut aluatul il intindem (mai mult pe lung) si ungem toata foaia cu unt, apoi presaram scortisoara si zahar. RUlam si taiem bucati cam de 2 cm pe care le punem intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina.

Ungem cozonacul cu ou batut si dam tava in cuptorul incins , pana cand se rumeneste frumos cozonacul. (focul trebuie sa fie mediu)

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu scortisoara si unt-0
Cozonac cu scortisoara si unt-1
Cozonac cu scortisoara si unt-2
Cozonac cu scortisoara si unt-3
Cozonac cu scortisoara si unt-4
Cozonac cu scortisoara si unt-5
Cozonac cu scortisoara si unt-6
Cozonac cu scortisoara si unt-7

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

13.08.2014, 10:39

Sa stii ca ar merge o feliuta de cozonac!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

13.08.2014, 11:39

Vaaai de cand astept reteta...foarte buna si arata minunat

AnyCostescu

AnyCostescu 1

13.08.2014, 12:47

Incearca! Nu o sa regreTI

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!