Cozonac cu stafide, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 14 Dec 2014 | 10408 vizualizari

 

Ce cozonac cu oua, lapte si unt, un cozonac de post, cu aroma de portocala, pufos este o bunatate in aceste zile pana ajungem la cozonacii de sarbatori. Haideti repede la o feliuta!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 280 ml apa minerala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 5 linguri ulei
  • 130 gr zahar
  • 1 lingura nuca de cocos
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 150 gr stafide
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 bucati rahat (optional)
  • 1 lingura mac
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu stafide, de post:

Intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si nuca de cocos. Le amestecam cu o paleta de silicon. Apa minerala o punem pe foc pana devine calduta, incepem sa o turnam treptat peste ingredientele uscate, coaja rasa de portocala si framantam. O sa obtinem un aluat elastic, dar usor lipicios, iar la final incorporam uleiul. Presaram faina pe fundul bolului si lasam aluatul la dospit circa o ora, acoperit si la loc cald. Intr-un ibric punem niste apa pana da in clocot. O dam deoparte, adaugam esenta de rom, stafidele si le lasam 10-15 minute pana se umfla apoi le scurgem bine. Aluatul dospit il impartim in doua. Intindem prima foaie, presaram stafide si rulam. La fel procedam si cu celalalt, doar ca eu am pus si cateva bucatele de rahat. Tapetam cu hartie de copt doua tavi de cozonac potrivite, asezam cozonacii. Ii lasam sa dospeasca cam 15 minute. Am pregatit un sirop din putina apa, zahar pudra, putina esenta de vanilie. L-am pus pe foc la clocotit, apoi l-am lasat pana a devenit caldut. Cu acest sirop ungem cozonacii si presaram mac deasupra. Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute pana se rumenesc frumos. Cand ii scoatem, ii ungem iar cu sirop si ii acoperim fierbinti pentru a se pastra fragezi. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu stafide, de post-0
Cozonac cu stafide, de post-1
Cozonac cu stafide, de post-2
Cozonac cu stafide, de post-3
Cozonac cu stafide, de post-4
Cozonac cu stafide, de post-5
Cozonac cu stafide, de post-6
Cozonac cu stafide, de post-7
Cozonac cu stafide, de post-8
Cozonac cu stafide, de post-9
Cozonac cu stafide, de post-10
Cozonac cu stafide, de post-11

COMENTARII (46)

Rocsi

Rocsi 1

26.03.2015, 20:11

Geanina

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

29.03.2015, 17:36

Rocsi

Rocsi 1

29.03.2015, 18:53

Roxana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!