Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Am facut acest cozonac cu mult drag pt sarbatoarea Nasterii Domnului Iisus Hristos...Craciun fericit!! Inspiratie pt aluat mi-a fost Laura, iar modelul circula pe tot netul...
Pt aluat: am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am selectat masina pt framantare de 2 ori a cate 15 minte, iar cand a fost gata de framantat am mutat aluatul intr-un castron si l-am lasat la loc caldut la dospit aproximativ 30-40 minute. Din aceste cantitati va ies 2 cozonaci.
Pregatim umplutura intre timp: batem spuma 1 albus de ou cu un praf de sare, adaugam nuca, zaharul si mirodeniile. Amestecam ingredientele pt umplutura.
Impartim aluatul in 4 sferturi. Luam primul sfert de aluat si-l intindem pe masa de lucru in forma rotunda de aproximativ 24 cm. Peste aluat punem umplutura de nuca si acoperim cu o alta foaie de aluat. Pe cat posibil "lipim" marginile sa nu iasa umplutura. Punem un pahar rotund in centru si trasam usor cu un cutit o forma rotunda. Cu varful unui cutit bine ascutit trasam " raze" din centru pana in margine. (vezi foto) Luam fiecare "raza" si o rasucim de 2-3 ori, depinde cat ne permite aluatul, adica cat de mare ati facut fiecare "raza". Ungeti pe deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte si presarati 1-2 linguri de zahar brut. Lasati cozonacul sa creasca inca 20 minute, apoi il dati la cuptorul incins la 170-180 gtrade pt 25 minute.
Pofta buna!!!
1
daca se rumeneste prea devreme pe deasupra cozonacul, luati o bucata de hartie de copt, o treceti prin jet de apa, o stoarceti, o intindeti si o puneti peste cozonac, iar apoi mai dati la cuptor atat cat mai este necesar
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult