Cozonac nemtesc

de Julie in Dulciuri, 21 Apr 2011 | 8368 vizualizari

 

Un cozonac specific nemtesc, numit Stollen, cu un gust si o aroma deosebite, plin cu nuci, coaja de citrice confiata si stafide, foarte usor de preparat in comparatie cu cozonacul moldovenesc, pentru ca nu necesita framantare.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 200 g zahar,
  • 200 g unt,
  • 250 g faina,
  • 50 g stafide,
  • 3-4 linguri nuci maruntite,
  • 1 praf de copt,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • coaja de portocala si lamaie confiate.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac nemtesc:

Se mixeaza galbenusurile cu 100 g zahar, se adauga untul topit, stafidele, nucile, coaja de citrice, praful de copt stins in zeama de lamaie, scortisoara si albusurile batute spuma cu restul de zahar. La final se incorporeaza faina. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, pentru 40-45 minute. Se scoate din forma si cand este rece se pudreaza cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac nemtesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

21.04.2011, 14:54

minunat

RuxyRux 1

21.04.2011, 23:52

Cu adevarat minunat! Paste Fericit Julie!

adry88 1

31.05.2011, 16:19

tare bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Trandafir