Cozonacei cu rahat si ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 22 Ian 2016 | 3279 vizualizari

 

Nici o zi fara ciocolata... sloganul sfarsitului de luna.... initial erau doar cu rahat, dar aseara Ela68 mi-a aruncat mingea la fileu si-a zis ''cu ciocolata'', cum nu-mi place sa ratez mingiile, am lovit si au iesit si cu ciocolata....

 

INGREDIENTE

  • 1,500 kg faina
  • 6 galbenusuri
  • 200 ml ulei
  • 100 g unt 70% grasime
  • 150 ml smantana peste 30% grasime
  • 375 g zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita sare
  • 450 ml lapte
  • 150 g stafide
  • Umplutura
  • rahat colorat cca 200 g
  • ciocolata neagra 100 g
  • Pentru uns
  • 1 galbenus+2 linguri lapte
  • Pentru aspect
  • zahar brun
  • mac
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacei cu rahat si ciocolata:

Mai intai avem grija ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, deci le punem in bucatarie de seara. Intr-un castron incapator cernem faina, facem in mijloc o gropita unde punem drojdia sfaramata, o lingurita de zahar si sarea, apoi adaugam putin lapte caldut, omogenizam si lasam sa creasca maiaua. cat creste maiaua frecam galbenusurile cu zaharul.

Taiem rahatul cubulete mici,iar ciocolata o maruntim. Dupa ce a crescut maiaua, peste galbenusurile frecate cu zahar turnam laptele caldut si amestecam bine. Radem coaja de lamaie si apoi  punem la topit untul pe care-l amestecam cu uleiul dupa ce untul s-a topit. Incepem sa turnam peste maia amestecul de oua si lapte si amestecam, rasturnam stafidele, adaugam smantana si apoi untul si uleiul si incepem sa framantam. Am framantat cca 30 min, apoi am acoperit cu un servet castronul si am lasat sa creasca la loc caldut cca 2 ore.

Intre timp am uns bine cele 12 vase in care urma sa coc cozonaceii, vase de ceramica cu diametru de 10 cm si inaltime de 5 cm.

Dupa ce aluatul a crescut, l-am impartit in 12 parti egale, am cantarit si mi-a iesit cca 252 g de cozonacel.Fiecare parte am impartit-o in doua am intins doua fasi lungi , pe una am pus rahat, iar pe cealalata am pus ciocolata, le-am rulat, apoi impletit si strans ca intr-un cosulet, le-am asezat in forme, le-am mai lasat la crescut 10 min, apoi le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte, am presarat zahar brun si mac. Am pus formele in cuptorul preincalzit. N-am cronometrat, cand au inceput sa se rumeneasca am facut testul scobitorii. I-am scos frumos din forme si i-am invelit cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

22.01.2016, 20:00

Ador acesti mini cozonacei. O sa iti fur si din vase

Valclaudia 1

22.01.2016, 20:09

bravo! De nota zece!!

Gherca Daniela 1

23.01.2016, 10:29

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata