Cozonaci

de JulyCris in Dulciuri, 14 Ian 2014 | 1473 vizualizari

 

Hmmm...Ce mi-am zis eu inainte de Craciun... Am sa-i fac! Facusem doar de doua ori pana atunci,prima data a fost esec total,a doua oara(anul trecut),mai bunicei putin. Acum mi-am zis: nu se poate sa nu-mi iasa! Si...am trecut la treaba... Si am fost laudata :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 2 cubulete drojdie proaspata (10 gr uscata)
  • 500 ml lapte gras
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 5+1 galbenusuri
  • o lingurita sare
  • esenta,coaja de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Pt umplutura
  • Nuci,rahat,stafide,cacao.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci:

Se cerne faina. Intr-un vas se incalzeste laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Se lasa la racit. Cuptorul trebuie sa fie incalzit ,ca si in bucatarie de altfel.

Se pregateste maiaua. Drojdia se topeste cu o lingura de zahar+2 linguri faina+2-3 linguri lapte. Se lasa la crescut in mijlocul movilei de faina. Cand si-a dublat volumul se adauga toata cantitatea de lapte si 5 galbenusuri frecate. Se incepe framantatul. Din cand in cand ne inmuiem mainile in untul topit si racit. Se framanta aluatul timp de 30 de minute. Il lasam la dospit acoperit cu un servet curat, 40 de minute.

Impartim aluatul in 2 (sau in 4). Se intinde pe masa unsa cu ulei. Se adauga umplutura (albusuri batute spuma cu zahar si amestecate cu cacao, nuci maruntite, rahat, stafide). Se ruleaza, se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se mai lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se ung cu galbenusul de ou si se baga la cuptor, aproximativ 40-50 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonaci 291011
retete culinare - Cozonaci 291012
retete culinare - Cozonaci 291018

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

15.01.2014, 08:34

laura_n 1

15.01.2014, 15:39

bravoo!

MIUTA 1

16.01.2014, 13:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S