Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi

de Ina in Peste, 13 Dec 2015 | 1298 vizualizari

 

"Nicio masa fara peste", sau ... " peste, vecina! " cum zicea o reclama comunista :))) 


O reteta delicioasa :X 

 

INGREDIENTE

  • -8 bucati mari de crap ( eu am avut un crap de 3,5 kg )
  • -100 ml ulei
  • -150 g bulion
  • -2 capatani de usturoi
  • -1 lamaie mare
  • -200 ml vin alb
  • -piper,
  • -sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi:

Crapul se curata, se spala, se da sare si piper si se freaca cu usturoi.

Se asaza intr-o tava cu ulei, in care s-a pus o bucata de hartie de copt pentru ca pestele sa nu se prinda de tava.

Se toarna pe deasupra bulionul subtiat cu apa si mujdeiul de usturoi si se da la cuptor, stropindu-se din cand in cand cu sosul format. Cantitatea de lichid nu trebuie sa depaseasca inaltimea bucatilor de peste.

Cand este aproape gata, se asaza peste peste felii de lamaie, se toarna vinul si se da vasul la cuptor din nou pentru inca 15 min.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi 416827
retete culinare - Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi 416828
retete culinare - Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi 416829
retete culinare - Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi 416830
retete culinare - Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi 416831
retete culinare - Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi 416832
retete culinare - Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi 416833
retete culinare - Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi 416834
retete culinare - Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi 416835
retete culinare - Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi 416836
retete culinare - Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi 416837
retete culinare - Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi 416838

COMENTARII (26)

Andra_Constantinescu 1

14.12.2015, 22:20

Bun bun!

dantes 1

15.01.2016, 07:47

Bun!

Rux 1

17.01.2016, 21:40

Wow! Asa mult imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21