Crap prajit cu chiftelute de malai si pasta de usturoi cu chilly

de onuta in Crap / Caras, 12 Iul 2010 | 2926 vizualizari

 

SPER SA VA PLACA NOUA MEA RETETA.

 

INGREDIENTE

  • un crap
  • 200gr malai
  • 4 galbenusuri de ou
  • 400 ml ulei
  • 4 catei de usturoi
  • un varf cutit chilly
  • jumate lingurita mustar
  • sare
  • 1/2 ardei gras,
  • o felie lamaie
  • 2 canute apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu chiftelute de malai si pasta de usturoi cu chilly:

1.Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie.

2.Intre timp punem intr o cratita la fiert apa cu un varf de sare si o lingura de ulei , dupa care se adauga treptat malaiul mestecand continu .( pentru mamaliga ).

3.Cand mamaliga este  aproape gata se adauga galbenusurile de ou , se lasa circa 3 minute dupa care se varsa pe o farfurie si se lasa la racit.

4.Pestele uscat  se taie bucati de circa 3cm. ,se trece prin malai pentru a nu se lipi si se pune la prajit in ulei la foc mic circa 6-7 minute., timp in care se prepara pasta de usturoi. cu chilly.

5.Pisam usturoiul , adaugam un varf cutit de chilly, un praf de sare, 2 linguri de ulei,si jumate lingurita mustar si se freaca pana se obtine o pasta omogena.

6.Pestele prajit se aseaza pe un platou .

7.Dupa ce mamaliga s-a racit din ea se fac chiftelute rotunde si se pun si ele la prajt la foc mare timp de 10 minute.

8.Chiftelutele se aseaza pe platou langa peste si alaturi se garniseste cu o felie de ardei gras, in care se toarna pasta de usturoi ( pasta de usturoi se pune in mijlocul feliei de ardei gras pentru a nu se intinde pe platou. ), si o felie de lamaie. Se serveste cald.

 

COMENTARII (15)

onuta

onuta 1

18.07.2010, 22:36

merci mult ina, si mie imi place pestele foarte mult.si usor si sanatos.

onuta

onuta 1

18.07.2010, 22:38

janet, cand mai gatesc peste va invit pe tine si sotul tau la masa.

Cris2711

Cris2711 1

04.03.2011, 18:38

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24