Crema de limoncello

de ianculubita in Bauturi, 17 Aug 2013 | 5064 vizualizari

 

Am uitat sa va dau aceasta reteta incredibil de buna dar nici acum nu e tarziu;
Reteta o am de la fata mea din Italia iar voi daca vreti sa va impresionati musafirii la o sarbatoare,serviti cu acest lichior.
Mentionez ca este o bautura pentru doamne!!

 

INGREDIENTE

  • 3 lamai
  • 500 ml alcool
  • 1 l lapte
  • 800 g zahar
  • 1 baton de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de limoncello:

Lamaile spalate, sterse, curatate de coaja (cu cutitul) doar partea galbena, le punem intr-un borcan impreuna cu alcoolul, punem capacul la borcan, infasuram borcanul cu o carpa mare (sa nu patrunda lumina) si-l lasam 3-4zile; dupa acest timp, punem laptele la fiert cu zahar, pastaia de vanilie taiata pe lung si oprim focul cand incepe laptele sa se umfle; dupa ce s-a racit foarte bine,amestecam cu alcoolul strecurat dupa care punem lichiorul in sticle si le depozitam in bar

Inainte de servire se tine sticla la frigider,se agita sticla apoi se toarna in pahare.

 

TIPS-URI

1

este foarte important sa se respecte aceste sfaturi,altfel laptele se va taia

2

e bine ca laptele sa fie fiert cu o zi inainte si tinut la frigider,asa va fi foarte rece

3

cand amestecam laptele cu alcoolul,amestecam cu telul in timp ce turnam lapte cate putin in fir;va rezulta intradevar o crema

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de limoncello 252290
retete culinare - Crema de limoncello 252292
retete culinare - Crema de limoncello 252293
retete culinare - Crema de limoncello 252294
retete culinare - Crema de limoncello 252295
retete culinare - Crema de limoncello 252296
retete culinare - Crema de limoncello 252297
retete culinare - Crema de limoncello 252298

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:37

Renataedina 1

13.03.2014, 15:33

ianculubita 1

14.03.2014, 10:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59