Crema de zahar ars a la Nicole

de nico15 in Dulciuri, 24 Oct 2012 | 1844 vizualizari

 

Delicioasaaaaaaaaaaaaa

 

INGREDIENTE

  • 500 ml de lapte
  • 6 oua
  • 250 g de zahar vanilie
  • rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars a la Nicole:

Amestecam ouale cu 150 g de zahar, pana se va dizolva zaharul, restul de zahar il topim si il vom adauga pe fundul formei in care vom pune ulterior crema noastra. Tapetam cu zaharul topit(caramelizat). Adaugam laptele si esentele peste amestecul de oua cu zahar si incorporam. Incalzim cuptorul la 180°C.

Adaugam crema(lichida) in forma, care a fost in prealabil tapetata cu zaharul topit. Vom lua o tava, in ea adaudam forma cu crema si adaugam apa de jur imprejurul formei dupa care vom da la cuptor aproximativ 45 de minute(incercati).

Daca dupa expirarea timpului crema de zahar ars este gata opriti focul si lasati in cuptor inca 15 minute, de abia dupa aceea puteti sa scoateti forma din cuptor.

Pentru design am topit niste zahar si am facut angel hair ca ornament, precum observati in fotografiile alaturate.

Pofta Buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars a la Nicole-0
Crema de zahar ars a la Nicole-1
Crema de zahar ars a la Nicole-2

COMENTARII (11)

Rocsi

Rocsi 1

25.10.2012, 19:07

Ce frumos prezentata

MonaMimi

MonaMimi 1

25.10.2012, 20:56

delicioasa

nico15

nico15 1

25.10.2012, 21:08

Poftiti sa incercati o portieeeeeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!