Crema de zahar ars cu lapte de soia Joya

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Mai 2013 | 1819 vizualizari

 

Pentru ca tot am primit ''o gramada de lapte soia'',am zis ca e musai sa-l intrebuintez.Azi chiar nu aveam chef de nimic complicat,asa ca am incercat varianta asta cu lapte de soia.Adevarul e ca am riscat ,nu stiam cum se comporta laptele asta la cuptor,a iesit cu un aspect granulat mai putin estetic dar cu un gust foarte bun....

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte Joya calciu
  • 200 g zahar
  • 7 oua
  • 1 esenta rom
  • 6 linguri zahar pentru caramel
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu lapte de soia Joya:

Mai intai am ars clele 6 linguri de zahar intr-un vas de yena,am imbracat vasul cu zaharul lichefiat si am lasat sa se raceasca.

Am separat albusurile de galbenus si am batut albusurile,dar nu foarte mult,cat sa aiba o consistenta mai lichida...galbenusurile cu zaharul le-am frecat pana au devenit o spuma,am adaugat esenta si apoi albusurile,omogenizand compozitia ,la final am adaugat laptele de soia si am turnat compozitia in vasul de yena.

Am bagat vasul la cuptor cca 1 1/2 min...Se poate servi si calda si rece....

 

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars cu lapte de soia Joya-0
Crema de zahar ars cu lapte de soia Joya-1
Crema de zahar ars cu lapte de soia Joya-2
Crema de zahar ars cu lapte de soia Joya-3
Crema de zahar ars cu lapte de soia Joya-4
Crema de zahar ars cu lapte de soia Joya-5
Crema de zahar ars cu lapte de soia Joya-6

COMENTARII (16)

diaconta 1

01.05.2013, 20:54

cam ai de lucru acuma Leoaico ))
faina crema

Rocsi 1

01.05.2013, 22:24

Buna crema de zahar ars si cred ca laptele de soia nu ii schimba deloc gustul

MotanLaOale 1

02.05.2013, 00:04

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41