Cremes cu coacaz negru

de MIUTA in Prajituri, 5 Sep 2012 | 4237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi de cremes(din comert)
  • 3 oua
  • 1,5l lapte
  • 3 budinci de vanilie
  • 3 linguri mari cu amidon
  • 150 g unt
  • 200 ml frisca
  • 6 linguri zahar
  • 300 g coacaze negre
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit sare
  • zahar vanilat 2-3 bucati
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu coacaz negru:

Pentru inceput amestecam coacazele dupa ce au fost curatate cu 200 g zahar.Se pun la fiert 15 minute apoi se lasa la racit.

Punem la fiert un litru de lapte.Intr-un vas amestecam budinca,amidonul,zaharul,esenta de vanilie si cele 3 galbenusuri cu cealalta jumatate de litru de lapte ramas.Amestecam bine sa nu fie cocoloase si turnam in lapte in momentul cand incepe sa fiarba.Se amesteca bine cateva minute(3-4) apoi se lasa la racit.

Se bat spuma cele trei albusuri  cu cele trei plicuri de zahar vanilat si putina sare.

Cand crema este aproape racita se pune untul si se amesteca bine.

Cand este foarte bine racita crema se amesteca cu albusurile batute spuma tare si se mixeaza foarte bine.

Se intinde crema pe una din foile de cremes.Cealalta foaie se sfarama intr-un vas.

Se mixeaza foarte bine frisca.

Peste crema se intind coacazele care au fost racite si scurse de sirop.

Peste coacaze se pune frisca.Peste frisca se presara foaia sfaramata.

Se lasa la frigider cca.doua ore,apoi se poate servi.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cremes cu coacaz negru 176341
retete culinare - Cremes cu coacaz negru 176342
retete culinare - Cremes cu coacaz negru 176343
retete culinare - Cremes cu coacaz negru 176344
retete culinare - Cremes cu coacaz negru 176345
retete culinare - Cremes cu coacaz negru 176346
retete culinare - Cremes cu coacaz negru 176348

COMENTARII (32)

Pushaa 1

21.02.2014, 13:10

La multi ani!

MIUTA 1

21.02.2014, 14:29

Multumesc

babi5 1

24.02.2014, 21:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18