Cremsnit

de Adele in Prajituri, 19 Mar 2015 | 2645 vizualizari

 

Daca tot azi e o zi speciala ,ziua taticilor,m-am gandit sa pregatesc ceva dulce .Si daca tt peste nici 2 zile implinesc un anisor ;;) ..Reteta nu stiu daca e "perfecta" dar rezultatul este gustos

 

INGREDIENTE

  • Un pachet de foi pentru cremsnit din comert.(3 bucati)
  • Crema.
  • 1 l lapte.
  • 4 oua.
  • 8 linguri zahar.
  • 6 linguri faina.
  • 4 linguri amidon de porumb.
  • esenta de vanilie.
  • 1 coaja de lamaie.
  • 100 gr unt.
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Se pune laptele in oala cu coaja de lamaie si esenta de vanilie, se da la foc potrivit.

Intre timp intr-un vas cu ajutorul mixerului se mixeaza ouale cu zaharul pana devin spumoase, se adauga treptat faina amestecata cu amidonul si cu ajutorul unui tel se amesteca usor incorporand bine, fara a lasa cocoloase.

Cand laptele da sa fiarba se ia de pe foc, se scot cojile de lamaie, dupa care cu un polonic se adauga treptat amestecand incontinuu peste compozitia pregatita, dupa care se toarna totul in oala cu lapte ramas si se pune din nou pe foc. Se continua sa se amestece pana devine cremos si la consistenta dorita. Se da la o parte si se amesteca rapid cu untul taiat bucati dupa care se lasa la racit.

Crema obtinuta sa imparte in doua, se pregatesc foile si cu fiecare parte de crema se umple, se preseaza usor si se dau la rece pentru cel putin 2-3 ore (asta in cazul in care aveti rabdare).

Se portioneaza si se pudreaza.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu frisca si fructe .

RETETA IN IMAGINI

Cremsnit-0
Cremsnit-1
Cremsnit-2
Cremsnit-3

COMENTARII (49)

Adele

Adele 1

21.03.2015, 08:24

Miha multumesc

gaby_duceag

gaby_duceag 1

21.03.2015, 12:28

DAI SI MIE?

Adele

Adele 1

21.03.2015, 13:58

Gaby cu mare drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!