Prajitura Ora 12

de alldaycooking in Prajituri, 10 Mai 2013 | 7564 vizualizari

 

Reteta are ca sursa de inspiratie blogul Gabrielei (culoaresisavoare). Recomandarea mea este sa mariti cantitatea de sirop pentru a obtine o prajitura asemanatoare cu cea din confetarie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr ciocolata
  • 100 ml ulei de cocos
  • 4 linguri fructoza
  • 4 oua
  • 100 gr migdale macinate
  • 100 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri fructoza
  • 1 lingura cacao
  • Glazura:
  • 3 linguri smantana dulce
  • 70 gr ciocoalta neagra
  • 1 lingura fructoza
  • Decor:
  • frisca
  • cirese glasate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ora 12:

Pentru blat am pus la topit ciocolata impreuna cu uleiul de cocos. Galbenusele le-am mixat cu fructoza. Peste crema de oua am adaugat ciocolata topita si racita putin, apoi faina, migdalele si bicarbonatul de sodiu. Albusurile le-am batut spuma si le-am pus peste crema de mai sus. Am amestecat cu grija pentru a incorpora spuma in crema. Am turnat compozitia intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei. Am copt la 180 grade Celsius pana cand blatul a trecut proba cu scobitoarea. Am scos blatul din forma si l-am lasat sa se raceasca.  

Am pregatit siropul fierband apa cu fructoza si cacao. Am lasat sa se raceasca putin siropul.  

Din blat am decurat cu ajutorul unei forme circulare prajiturile pe care le-am insiropat.  

Pentru glazura am pus ingredientele enumerate mai sus sa se topeasca, apoi am decorat fiecare prajitura in parte. Deasupra glazurii am pus frisca si cate o cireasa glasata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Ora 12 226863
retete culinare - Prajitura Ora 12 226864

COMENTARII (34)

CookieMonster 1

11.05.2013, 10:31

vin si eu la 12 la tine

diana_k 1

11.05.2013, 20:31

ce bine arata

Mihaela11_jo 1

11.05.2013, 22:36

Foarte fina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D