Prajitura cu branza si visine

de diaconta in Prajituri, 20 Mar 2011 | 10049 vizualizari

 

Nu facusem demult o prajitura cu branza,asa ca am combinat branzica cu niste visine si un blat pufos de cacao si uite asa a iesit ceva pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 125 gr zahar
  • 3 linguri faina 
  • 2 linguri cacao
  • ½ plic praf de copt
  •  Coaja si zeama de lamaie
  •  Sare

Crema:

  •   600 gr branza de vaca
  •   150 ml iaurt simplu
  •   150 ml smantana
  •   200 gr zahar
  •   200 ml frisca lichida
  •   1 lingura smantana dulce
  •   10 gr gelatina
  •    Zahar vanilat
  •   Lamaie
  •   Visine
  •  Bilute de ciocolata

 Pentru jeleu: doua plicuri tort jelee rosu,2 linguri zahar pudra si sirop de     visine.

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Mod de preparare:

Blat:

Se bat albusurile spuma tare ,apoi se adauga zaharul si zeama de lamaie.Se incorporeaza pe rand galbenusurile.Se amesteca faina cu praful de copt si cacaua,se pun peste albusuri si se amesteca usor cu paleta.
Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptor pentru 20 de minute.

Se scoate si se lasa la racit.

Intre timp preparam crema.
Frisca impreuna cu o lingura de smantana se bate si se pune la frigider.Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece.
Branza se amesteca cu zaharul,iaurtul,smantana si aromele.Se mixeaza pana cand se obtine o crema fina.Gelatina se pune in cuptorul cu microunde sa se incalzeasca(sau pe baie de aburi) avand grija sa nu fiarba.

Se pune in crema de branza si se amesteca

Incorporam apoi si frisca,iar la final punem cu generozitate bilute de ciocolata.O lasam putin la frigider.

Preparam gelatina rosie dupa instructiunile de pe ambalaj.

In tava in care am copt blatul,punem o folie si apoi turnam gelatina.Cand s-a intarit putin punem un star de visine fara samburi din compot.Apoi asezam crema de branza,iar deasupra blatul cu partea de deasupra inspre crema de branza. O lasam la frigider cateva ore,dupa care o rasturnam pe un platou.

E o prajitura foarte lejera si foarte usor de preparat,chiar daca eu am scris cam mult.

   

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza si visine-0
Prajitura cu branza si visine-1
Prajitura cu branza si visine-2
Prajitura cu branza si visine-3

COMENTARII (89)

adry88 1

12.06.2011, 13:29

foarte buna

MyCookingLife 1

27.07.2011, 22:34

Wow! Arata excelent! Eu sunt innebunita dupa chessecake! Sigur voi incerca si eu aceasta prajitura!

diaconta 1

27.07.2011, 22:36

Mycookinglife imi plac combinatiile cu fructe

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04