Cremsnit cu blat de albusuri

de iri_iri in Prajituri, 20 Noi 2013 | 9009 vizualizari

 

..avand vreo 7 albusuri ramase nefolosite m-am gandit sa le folosesc,pentru ca era pacat sa le arunc. Asa ca am intat un pic pe aici si am cautat un blat din albusuri pe care l-am gasit la ROCSI si prin aceasta cale ii multumesc.Este un desert foarte usor de facut si rapid chear.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 7albusuri,
  • 7linguri de zahar,
  • 6 linguri de faina,
  • un praf de sare,
  • 2 linguri jumate de gris,
  • unt pentru uns tava si un plic de zahar vanilat.
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 2 plicuri de praf de budinca de vanilie,
  • 750 ml lapte ,
  • 4 linguri de zahar si un pachet de margarina.
  • Pentru decor ,zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu blat de albusuri:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana ce se vor intari. Dupa care adaugam pe rand cate o lingura de zahar si apoi zaharul vanilat. La final se adauga grisul si apoi faina in ploaie amestecand usor cu lingura pana se incorporeaza bine atat faina cat si grisul .Am uns un vas termorezistent cu unt si apoi am asezat compozitia,dupa care am dat la cuptor pentru 20 de minute.

Cat se va raci blatul vom pregati crema dupa instructiunile de pe plic dupa car e vom adauga si margarina amestecand bine pana se va omogeniza. Dupa ce blatul sa racit il taiem in doua parti si adaugam crema intre ele. se pudreaza cu zahar pudra si se va lasa la rece pentru 2 ore,dupa care se va portiona.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Cremsnit cu blat de albusuri-0
Cremsnit cu blat de albusuri-1
Cremsnit cu blat de albusuri-2
Cremsnit cu blat de albusuri-3
Cremsnit cu blat de albusuri-4
Cremsnit cu blat de albusuri-5

COMENTARII (16)

iri_iri

iri_iri 1

20.11.2013, 22:30

va pupa iri

MIUTA

MIUTA 1

21.11.2013, 20:31

Excelenta idee,la favo.cu reteta

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

10.03.2015, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!