Cremsnit II

de Criss in Prajituri, 31 Ian 2014 | 11312 vizualizari

 

Cremsnitul, dupa parerea mea, e una dintre cele mai bune si fine prajituri, chiar daca mai greu de mancat din cauza foietajului . :) Conditia principala e ca si foile sa fie facute in casa si nu cumparate.
Eu mai am pe blog o reteta de cremsnit si de foi aici, insa cum nu ma prea impac eu cu untura, ma bucur ca am gasit aceasta reteta de foietaj (Ruxy-Bucataras).Si cu siguranta n-am sa mai cumpar niciodata foi de cremsnit ci am sa le prepar mereu dupa aceasta reteta.
Sunt in continuare in cautarea cremei perfecte, sper s-o gasesc intr-o zi pentru ca niciuna nu m-a multumit pana acum.

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 200 ml apa
  • putina sare +7 linguri faina
  • 250 g unt/margarina
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 6oua
  • 5 linguri faina
  • 1 plic gelatina
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit II:

Se framanta intr-un vas un aluat din 350 gr faina, 200 ml apa rece, 4 linguri de ulei si un praf de sare. Rezulta un aluat elastic, nelipicios. Intr-un bol se amesteca untul moale cu 7 linguri faina. Aluatul se imparte in doua parti egale, se intind doua foi dreptunghiulare care se ung cu amestecul de unt si faina. Se ruleaza si pun rulourile obtinute la frigider pentru o ora.

Dupa o ora de stat la rece, se intinde prima foaie si se coace pe dosul unei tavi. Procedam la fel si cu a doua foaie, dar pentru a fi mai usor de portionat, trasam usor deasupra linii orizontale si verticale formand 15 patrate. Astfel prajitura va fi mai usor de taiat si nu se vor sfarama foile. Gelatina se hidrateaza in putin lapte. Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina si se adauga laptele caldut.

Se fierbe crema si se amesteca in continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga apoi gelatina hidratata si albusurile batute spuma. Se pune toata crema peste prima foaie si se pune deasupra cea de-a doua foaie. Se lasa prajitura in frigider minim 2 ore sa se intareasca crema. Se pudreaza apoi cu zahar si se portioneaza. Ideal e sa folositi o tava detasabila, care sa nu permita cremei sa se scurga.

 

RETETA IN IMAGINI

Cremsnit II-0
Cremsnit II-1
Cremsnit II-2
Cremsnit II-3
Cremsnit II-4
Cremsnit II-5

COMENTARII (39)

simona72

simona72 1

01.02.2014, 10:26

Imi spui te rog la cate grade ai copt foile si cat timp?

Rocsi

Rocsi 1

01.02.2014, 20:02

Ce prajitura delicioasa

diaconta

diaconta 1

01.02.2014, 23:12

Grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12