Crenvurşti în aluat

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 11 Aug 2013 | 6009 vizualizari

 

Stiu, stiu! O să spuneţi că nu avem voie să mâncâm crenvurşti! Nici nu o facem des. Chiar deloc.În cazul ăsta cred că nu-i bai dacă-i pregătim în aluat şi presăraţi cu seminţe din plin. Reţeta am preluat-o de pe ,,www.teoskitchen.ro,,.Şi pentru că plecăm curând în vacanţă, pentru drum ….m-am gândit să pregătesc ceva ce n-am mai pregătit până acum. Arătau delicios în reţeta originală şi m-am hotarât repede. Am făcut din cantităţile înjumătăţite ( drept test), deci…nu mă certaţi. În cel mai rău caz încercaţi şi voi!Sunt foarte buni! Parol!

 

INGREDIENTE

12 mini batoane

  • 6 crenvurşti mici
  • 250 ga făină
  • 1/2 pliculeţ drojdie uscată
  • 1 linguriţă rasă sare
  • 1 praf de zahăr
  • 30 g unt
  • 150 ml apă călduţă

Pentru fiert :

  • 1,5 l apă
  • 2 linguri bicarbonat de sodiu

Pentru uns :

  • 1 ou
  • sare
  • seminţe diferite (floarea soarelui, susan, mac,in)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crenvurşti în aluat:

Se pregăteşte aluatul : se pun într-un castron făina cernută, sarea şi zahărul. În mijloc se toarnă apa caldă în care s-a dizolvat drojdia, untul topit (lichid) şi se frământă un aluat care se lasă la crescut cam 30 de minute.

Pe masa pudrată cu făină se întinde aluatul cu sucitorul în foaie grosuţă. Se taie fâşii late de un deget (pe lung….:))). Crenvurştii tăiaţi pe jumătate şi fierţi şi curăţaţi de piele în prealabil, se înfăşoară pe rând în câte o fâşie de aluat.

În apa care fierbe , în care am pus bicarbonatul de sodiu, se pun crenvurştii. Se lasă să fiarbă maxim 1 minut, chiar mai puţin…în jur de 40 de secunde. Se scot cu spumiera direct în tava  tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu oul bătut cu puţină sare şi se presară deasupra seminţe.

Se coc cam 30 de minute la foc micuţ.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvurşti în aluat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

DIANA B 1

12.08.2013, 15:03

Nu cred ca te cearta nimeni , doar vreun carcotas , si-apoi ce intereseaza pe cineva ce mananca populatia ?!? Ce , io sar la gatul cuiva cand gateste cu taratele godacilor ? De gustibus non disputandum ...
Mie una imi place ce-ai gatit , tre' sa ies si eu sa gasesc de Cristim(mie aceia-mi plac)si musai sa fac ... asa de gustarit intre mese

laura_n 1

12.08.2013, 18:23

arata grozav, Madi sa stii ca exista si crenvursti autentici, facuti din carne, asa ca nu te cearta nimeni

madi_marin 1

12.08.2013, 18:47

fetele, dragele mele....va multumesc si ma bucur ca nu ma certati...
@ sa fiti cuminti si sa faceti multe bunatati cat sunt plecata...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete aperitiv