Crescente (PATRATELE PICANTE)

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 5 Feb 2011 | 6277 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 200 g brie sau gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde)
  • 1 plic drojdie uscata
  • 150 g apa calduta
  • 50 g unt
  • 50 g untura
  • 1 ceapa mica
  • 150 g costita afumata sare boia iute
  • cimbru sau rozmarin
  • 1 galbenus + 2 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crescente (PATRATELE PICANTE):

 Calim ceapa tocata impreuna cu costita afumata taiata bucatele si boiaua iute in 1 lingura ulei de masline; punem intr-un castron mai mare toate ingredinetele (cu exceptia galbenusului de ou si a laptelui) si framantam putin apoi lasam la dospit 1 ora; intre timp decupam hartia de copt dupa forma tavii si o punem pe masa; dupa ce a dospit aluatul il intindem direct pe aceasta hartie ; se intinde foarte usor apoi il punem in tava si il taiem patratele mici; lasam iarasi la crescut in tava cam 30 minute apoi ungem cu galbenusul de ou si laptele pe deasupra si presaram cimbru sau rozmarin; dam la foc; trebuie sa iasa crocante si picante .

Sunt delicioase.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crescente (PATRATELE PICANTE) 82738
retete culinare - Crescente (PATRATELE PICANTE) 82739
retete culinare - Crescente (PATRATELE PICANTE) 82740
retete culinare - Crescente (PATRATELE PICANTE) 82741

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

07.02.2011, 21:06

filipescu4carmen 1

19.02.2011, 10:15

nu am inteles exact cum se face aluatul si cum sau cand se pune branza...!
Va rog sa cititi reteta si veti vedea ca nu e completa!Reveniti cu detalii!!

ryta 1

27.02.2014, 16:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29