Creveti cu portocale

de Dana_Retetegg in Fructe de mare, 5 Apr 2013 | 2173 vizualizari

 

Cred ca cel mai bun mod in care putem sa pregatim crevetii este cel exotic. Eu ador combinatia de fructe dulci-acrisoare si creveti. De aceasta data i-am incercat cu portocale dulci si zemoase si i-am servit cu garnitura de legume si orez.

 

INGREDIENTE

  • 400 g creveti congelati,
  • 2 portocale,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 ceapa,
  • 3 catei de usturoi,
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra,
  • un praf de piper alb,
  • un praf de sare,
  • 1/2 lingurita curry pudra,
  • 1 lingurita sos soia,
  • 1/2 lingurita sos dulce-acrisor,
  • 2 lingurite otet,
  • ulei de masline
  • mix de legume congelate: fasole pastai, cartofi, zucchini, mazare, porumb, morcov, ciuperci, orez (o combinatie facuta de mine intre 2 sortimente de mix de legume).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu portocale:

Am decongelat crevetii in apa rece si i-am lasat la scurs.  

Am taiat ardeiul si ceapa si le-am pus in tigaie cu 1 lingura de ulei de masline. Le-am sotat cateva minute apoi am pus usturoiul tocat fin.  

Am mai lasat 2-3 minute, apoi am pus crevetii si condimentele. Am adaugat otetul si sosurile.  

Am decojit portocalele si le-am tocat cuburi. Le-am pus peste creveti cu tot cu sucul care s-a scurs din ele.  

Am lasat la foc mediu aprox 10-12 minute, amestecand din cand in cand.  

Mixurile de legume le-am pregatit intr-un wok mare la foc iute impreuna cu 2-3 linguri ulei de masline si un praf de sare.  

Am servit crevetii cu sos de portocale si legume.

 

COMENTARII (17)

Dana_Retetegg 1

06.04.2013, 11:47

CookieMonster 1

01.05.2013, 21:19

wow ce-mi place reteta ta

Dana_Retetegg 1

09.05.2013, 00:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21