Orez cu fructe de mare

de nadea68 in Fructe de mare, 14 Noi 2013 | 3486 vizualizari

 

Ceva foarte bun...

 

INGREDIENTE

  • 320 g fructe de mare congelate
  • 350 g orez
  • 700 ml apa
  • 1 pahar vin alb
  • 1 ceapa
  • 1 usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • creveti pentru ornat
  • parmezan pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu fructe de mare:

Taiem ceapa marunt(eu am folosit  ceapa rosie)si o punem la calit in ulei.Adaugam si usturoiul un spic.

Dupa cateva minute adaugam fructele de mare fara sa le decongelam.Adaugam vinul ,acoperim si lasam pe foc mic 20 minute.Adaugam  sarea si piperul dupa gust.

Intr-o oala punem la fiert orezul dupa instructiunile de pe pachet.Eu l-am fiert 12 minute.Cand e aproape gata il dam la o parte.

Controlam fructele de mare.Daca sunt gata le amestecam cu orezul si mai lasam pe foc 1-2 minute.Daca e prea uscat adaugam un pic de apa.

Servim orezul cald ornat cu creveti si parmezan..

 

 

 

TIPS-URI

1

in loc de ceapa se poate folosi usturoi si partunjel taiat marunt,restul ca in aceasta reteta

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Orez cu fructe de mare 278311
retete culinare - Orez cu fructe de mare 278312
retete culinare - Orez cu fructe de mare 278313
retete culinare - Orez cu fructe de mare 278314
retete culinare - Orez cu fructe de mare 278315
retete culinare - Orez cu fructe de mare 278316
retete culinare - Orez cu fructe de mare 278317
retete culinare - Orez cu fructe de mare 278318
retete culinare - Orez cu fructe de mare 278319

COMENTARII (8)

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 06:40

foarte bun

anca_rm 1

15.11.2013, 09:28

vin si eu , dar mai ales la creveti

nadea68 1

15.11.2013, 17:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21